Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης. Τον κ. Βαλυράκη υποδεχτήκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Μαργαρώνης, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ.κ. Χρήστος Μυλωνάκης, Μιχάλης Χαιρετάκης, Γιώργος Τραχαλάκης και Γιάννης Στριλιγκάς καθώς και ο Διεθυντής κ. Γιώργος Γναφάκης και ο αναπληρωτής Διευθυντής κ. Μιχάλης Παπαβασιλείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προσεχείς εκλογές οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως οι κρισιμότερες των τελευταίων 20 ετών, καθώς πραγματοποιούνται εντός της σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Αναφορικά με τον αντίκτυπο που έχει η οικονομική κρίση στην επιχειρηματικότητα, ο κ. Βαλυράκης επεσήμανε ότι απαιτούνται πρόσθετοι πόροι για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητο το ξεμπλοκάρισμα κονδυλίων ύψους 14 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ που μένουν αναξιοποίητα, λόγω των αδυναμιών του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Απαραίτητη προϋπόθεση, σημείωσε ο Χανιώτης πολιτικός, είναι η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, καθώς πρόκειται για κοινοτικούς πόρους.

Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής του Νομού όπως είναι το Αεροδρόμιο, το Λιμάνι της Σούδας, η ολοκλήρωση των έργων προστασίας του περιβάλλοντος όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί κλπ. Ειδική αναφορά έγινε και στην ανάγκη αξιοποίησης και στρατηγικής διαχείρισης των φυσικών πόρων, και ιδιαίτερα του νερού, με την ενεργοποίηση του φράγματος Βαλσαμιώτη και την επικαιροποίηση της μελέτης του Σεμπρωνιώτη.

Σχετικά με τις επικείμενες εκλογές ο κ. Βαλυράκης σημείωσε ότι πρέπει να κυριαρχήσει ο σαφής πολιτικός λόγος με συγκεκριμένα επιχειρήματα και ρεαλιστικές προτάσεις για το μέλλον. Παράλληλα τόνισε ότι πρόκειται για μια μοναδική και πρωτόγνωρη εκλογική αναμέτρηση τόσο σε σχέση με τις συνθήκες όσο και με το διακύβευμα.

Οι συγκεκριμένες εκλογές είναι κρίσιμες συνέχισε, γιατί στις 7 Μαΐου πρέπει να έχουμε κυβερνητική, θεσμική και διοικητική επάρκεια, θεσμική σταθερότητα και λειτουργία, συγκλίσεις σε όλα τα επίπεδα, σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης καθώς και κοινωνική και πολιτική συνεννόηση. «Δεν ξεχνάμε το παρελθόν, αλλά δίνουμε έμφαση στο παρόν για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον» είπε καταλήγοντας ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χανιώτης πολιτικός επισκέφτηκε επίσης τον Εμπορικό Σύλλογο καθώς και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων.