Το τηλεοπτικό συνεργείο της Γαλλόφωνης Βελγικής Κρατικής Τηλεόρασης RTBF υποδέχτηκε σήμερα ο Δήμος Αγίου Νικολάου στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της Κρήτης που διοργανώνει ο ΕΟΤ Βελγίου & Λουξεμβούργου. Στόχος του ΕΟΤ είναι να ενδυναμώσει την τουριστική κίνηση και να συμβάλλει στην βελτίωση του αρνητικού κλίματος το οποίο υπάρχει κυρίως στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι επίσης να εξασφαλιστεί η εικόνα της Κρήτης ως ένας ήσυχος και ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Το τηλεοπτικό συνεργείο συνοδεύει στην Κρήτη η υπεύθυνη επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ΕΟΤ Βελγίου κ. Μαρίνα Ζύγουνα.

Τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν θα προβληθούν τον Μάιο του 2012, στην δημοφιλή εκπομπή της RTBF «Question d’ argent» η οποία όπως επισημάνθηκε από τους τηλεοπτικούς παραγωγούς, που ήταν παρόντες, έχει τεράστια ακροαματικότητα στο Βέλγιο καθώς και στις γαλλόφωνες χώρες.

Τα τηλεοπτικά γυρίσματα αφορούν όλη την Κρήτη προβάλλοντας τα αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές και την κρητική διατροφή. Η τηλεοπτική ομάδα έχει επισκεφθεί τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τις Αρχάνες, τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, την Σπιναλόγκα και θα καταλήξει στα Σφακιά.

Συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο είχαν οργανώσει οι ίδιοι τα γυρίσματα γύρω από τη Λίμνη και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Μαρίνα όπου πραγματοποιήθηκε μικρός περίπλους στις ακτές του Αλμυρού και στο Λιμάνι.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ΕΟΤ Βελγίου κ. Μαρίνα Ζύγουνα μαζί με την ομάδα του τηλεοπτικού συνεργείου επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και συνομίλησαν για την τουριστική αγορά του Βελγίου η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Κρήτη, καθώς και για την ανάγκη προβολής που έχει αυτή την στιγμή ο τόπος μας δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα μας γενικότερα.
Η κ. Ζύγουνα, οι παραγωγοί καθώς και όλη η ομάδα του τηλεοπτικού συνεργείου δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους στο δήμαρχο και υπογράμμισαν την ξεχωριστή κρητική φιλοξενία και τη βοήθεια που τους παραχωρήθηκε σε όλους τους νομούς της Κρήτης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Τέλος, ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, τον πρόεδρο της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθη Βιδάλη, το Γραφείο Τύπου του Δήμου, τα τοπικά ΜΜΕ και τον κ. Δημήτρη Αλτσιάδη ο οποίος ξενάγησε δια θαλάσσης με το ιδιωτικό του σκάφος τους επισκέπτες μας. Η μετάβασή του συνεργείου στην Κρήτη είναι χορηγία της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN AIRLINES η οποία εδώ κι ένα μήνα πραγματοποιεί απ΄ ευθείας πτήσεις από τις Βρυξέλλες στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook