Σε πολίτες και εκπροσώπους φορέων μίλησε την Τρίτη το βράδυ στην Μπαλέ Αγίου Βασιλείου ο Γιώργος Παπακωνσταντής, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου. Το ακροατήριο, έθεσε ερωτήματα στον υποψήφιο, με αποτέλεσμα να γίνει ουσιαστικός πολιτικός διάλογος και να διευκρινιστούν πολλά πολιτικά θέματα, τόσο για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, όσο και για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Παπακωνσταντής επεσήμανε τις δυσκολίες που διέρχεται η χώρα, αναγνώρισε τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα λάθη του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε όμως ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που προσπάθησε να κρατήσει όρθια τη χώρα, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον και δεν λογάριασε το πολιτικό κόστος.

Μεταξύ άλλων επίσης είπε: « ..Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο το δίλημμα Μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Το δίλλημα που τίθεται είναι πολύ πιο σημαντικό. Θέλουμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα η οποία θα στηρίζεται στα πόδια της ή μια Ελλάδα οικονομικά εξαρτημένη. Το δίλημμα αυτό δεν μπορούν να το απαντήσουν οι δανειστές αλλά εμείς οι ίδιοι, στο βαθμό που θα μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα, ανασυγκροτώντας τις παραγωγικές της δομές, διαμορφώνοντας αποτελεσματικό κράτος και θεσμούς, δημιουργώντας επενδυτικό κλίμα και αλλάζοντας όλα όσα μας κρατούν δέσμιους του παλαιοκομματικού συστήματος. Το κυρίαρχο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία, η οποία κρατάει εκτός εργασίας πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες, κυρίως νέους και αφενός μεν δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αφετέρου δε στερεί την Ελλάδα από τις παραγωγικές δυνατότητες του ενός πέμπτου του ενεργού πληθυσμού…»

\"\"

Ο Γιώργος Παπακωνσταντής είπε επίσης ότι πέρα από την οργή και την αγανάκτηση που διακατέχει τον κόσμο, οι εκλογές αφορούν την ανάδειξη Κυβέρνησης, η οποία θα έχει την ευθύνη να δρομολογήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού. Τη δυνατότητα αυτή μπορεί να τη δώσει η ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και του Ε. Βενιζέλου, ο οποίος άλλωστε έχει σηκώσει τεράστιο βάρος τους τελευταίους 8 μήνες.

Τέλος σε σχέση με τα τοπικά θέματα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με σοβαρό προγραμματισμό και σχεδιασμό και όχι με τη μέθοδο του «κατόπιν ενεργειών μου» ανέφερε μάλιστα ως πυλώνες ανάπτυξης : Τις υποδομές (Δρόμοι, Ν.Ο.Α.Κ, Κάθετοι, βιολογικοί, φράγματα, κ.λ.π) τον Τουρισμό, τον Πρωτογενής τομέα και Τις κρατικές υπηρεσίες τόσο εκείνες που υποστηρίζουν τις επενδύσεις και την παραγωγή, όσο και τις υπηρεσίες προς τον Πολίτη (Υγεία-Πρόνοια, Πυρασφάλεια, Εγκληματικότητα, κοινωνικές δομές κ.λ.π.)

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook