Τον προβληματισμό του για τις συνθήκες που θα επικρατούν τη νέα χρονιά και για το αν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο Χανίων ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων εξέφρασε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Ζαγουράκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΝΟΧ:

"Σήμερα κερδίσαμε αλλά αυτό φυσικά δεν λέει τίποτα για εμάς. Όπως είπαμε και το περασμένο Σάββατο άλλωστε, η επιτυχία για μας ήταν ότι σωθήκαμε από τον α’ γύρο.  Μας μένουν δύο ακόμα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και θα παίξουμε για τη νίκη. Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά τι θα γίνει στο μέλλον. Μιλάω και για τον προγραμματισμό αλλά και τι θα γίνει με την πισίνα. Σκεφτόμαστε, θα έχουμε του χρόνου πισίνα ή δεν θα έχουμε; Όχι του χρόνου αλλά από τον Οκτώβριο που θ’ αρχίσει να χειμωνιάζει και πάλι! Η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή μας, τον Μάκη Βολτυράκη , ο οποίος θα επιστρέψει μετά τις υποχρεώσεις του στη Χίο, έχουν ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά. Φυσικά το μεγάλο αγκάθι για μας είναι η έδρα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι οι αρμόδιοι φορείς θα δώσουν μία απάντηση και θα λύσουν αυτό το πρόβλημα που διαιωνίζεται τα τελευταία χρόνια ώστε να μπορεί η νεολαία, τα παιδιά, οι μικρές και οι μεγάλες κατηγορίες και ο κόσμος των Χανίων, να μπορούν να βλέπουν την ομάδα τους που είναι χρόνια στην Α1 και να τη θαυμάζει για τις επιτυχίες της, που σίγουρα θα υπάρχουν, εάν μπορεί να λειτουργεί η πισίνα".

Από τη μεριά του ο προπονητής το Εθνικού, Θανάσης Μαυρωτάς, δήλωσε τα εξής: "Για μας είναι μια καταστροφική χρονιά, αν και το ξεκίνημα καταρχήν ήταν καταστροφικό. Όταν δεν υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχει και ομάδα. Δυστυχώς για τον Εθνικό είναι κρίμα γιατί είναι μια ιστορική ομάδα. Το ξέρετε όσοι ασχολείστε με το χώρο ότι ο Εθνικός είναι ίσως η πιο ιστορική ομάδα στο άθλημά μας κι όμως βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση... Τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων γιατί προσπαθούν όλο το χρόνο και δεν έχουν πάρε ούτε 1 ευρώ. Πιστεύω ότι αν ο Εθνικός δεν κοιτάξει ν’ αναπτύξει τις υποδομές του, γιατί βοήθεια δεν υπάρχει από την Πολιτεία, όπως δεν την έχει κανείς πια βέβαια, και δεν βοηθήσουν οι φίλοι του Εθνικού, δεν θα υπάρξει μέλλον... Μόνη λύση είναι οι υποδομές για τον Εθνικό, ο οποίος το είχε αμελήσει εδώ και χρόνια αλλά τώρα προσπαθούν να κάνουν κάποιες κινήσεις και να επανιδρυθούν. Πιστεύω ότι όπως εξελίχθηκε η χρονιά είμαστε δίκαια στην Α2. Ήμασταν η πιο αδύναμη ομάδα αλλά εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά τα οποία προσπάθησαν πάρα πολύ. Τουλάχιστον κατεβαίνουμε... Ήρθαμε εδώ με το αεροπλάνο και αυτό είναι σημαντικό. Για μένα είναι ντροπή να μην κατεβαίναμε σε κάποιο παιχνίδι και λάθος για το άθλημά μας".