«Οι προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απαντούν δυναμικά στη σημερινή κρίση των αντιπροσωπευτικών θεσμών της χώρας μας και δίνουν προοπτική.\”

Τα παραπάνω επισημαίνει μεταξύ άλλων σε δήλωση του μετά την ανακοίνωση των προτάσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχης Δαμιανλακης.]

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης αναφέρει:

«Οι προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απαντούν δυναμικά στη σημερινή κρίση των αντιπροσωπευτικών θεσμών της χώρας μας και δίνουν προοπτική.

Έχω επανειλημμένα αναφέρει ότι η σημερινή κρίση δεν είναι απλώς κρίση οικονομική, είναι πολυεπίπεδη, είναι κρίση θεσμών και αντιπροσώπευσης. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, είναι επιβεβλημένο ένα συνολικό πλαίσιο θεσμικών αλλαγών στη λειτουργία του κράτους, σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι δυνατό να πορευθούμε σήμερα και να συνεχίσουμε αύριο με ξεπερασμένα εργαλεία και αντιλήψεις από το χθες. Δεν επιτρέπεται να ανακυκλώνουμε λάθη και αστοχίες, που τόσο πολύ έχουν στοιχίσει στην πατρίδα μας. Χρειάζεται να διδαχθούμε από τις ανεπάρκειες του παρελθόντος και να εξοπλιστούμε με ένα νέο θεσμικό οπλοστάσιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η δημοκρατία μας μετασχηματίζεται».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook