Λίγες μόλις ημέρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, η διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Πέμπτης προκειμένου να εξετάσει με τις τηλεοπτικές τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών. Στο μεταξύ, η σύγκρουση μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος παραμένει αμείωτη.

Τη διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Δικαίωμα συμμετοχής στη διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή έχουν τα κόμματα που διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

Το θέμα της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τον ο Ευάγγελο Βενιζέλο να κατηγορεί ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά ότι φυγομαχεί επειδή φοβάται ότι οι θέσεις του δεν αντέχουν στην κριτική και προσπαθεί να εξαντλήσει τα όποια χρονικά περιθώρια.

«Aυτή η ιστορία της τηλεμαχίας, του ντιμπέιτ, τείνει να γίνει κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας. Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς δεν θέλει τον τηλεοπτικό διάλογο μαζί μου, απέφυγε τους προηγούμενους μήνες, όσο ήμουνα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών και τον απευθείας κοινοβουλευτικό διάλογο μαζί μου» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Νομίζω ότι έχει μία αποστροφή στο διάλογο ή δεν νιώθει τη σιγουριά που απαιτείται για τις θέσεις που υποστηρίζει και για τη στρατηγική της κομματικής αυτοδυναμίας του κομματικού εγωισμού και της δικής του προσωπικής επιδίωξης για την κατάληψη της πρωθυπουργίας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται εντυπωσιακά αλαζονικός και επειδή 'απορία ψάλτου βηξ', τώρα προτείνει συζήτηση στη Διακομματική Επιτροπή, για να βρούμε 'νέες μορφές ουσιαστικού διαλόγου'. Στο μεταξύ θα έχει τελειώσει η προεκλογική εκστρατεία» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Χωρίς να πάρει θέση για το ντιμπέιτ, ο Γιάννης Μιχελάκης απάντησε στα πυρά του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον ότι άλλα έλεγε στο παρελθόν και άλλα υποστηρίζει σήμερα.

«Είναι τουλάχιστον κωμικό ο κ. Βενιζέλος να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για σταθερότητα απόψεων και θέσεων. Και εάν ο ίδιος προσπαθεί να ξεχάσει αυτά που έλεγε, εμείς του θυμίζουμε ότι είναι ο ίδιος που μιλούσε τον περασμένο Ιούνιο για πάτο στο βαρέλι, αλλά πάτος δεν μπήκε. Είναι ο ίδιος που μόλις πρόσφατα ισχυριζόταν ότι ήταν, δήθεν, εναντίον του μνημονίου, αλλά τον κάρφωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτοντας πως τόσο ως υπουργός, όσο και ως νομικός, ήταν βασικός συντάκτης του» είπε, μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Είναι ο ίδιος που υποστήριζε ενθουσιωδώς το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα, για να υποχωρήσει ατάκτως, μετά τις εσωτερικές και διεθνείς αντιδράσεις. Είναι ο ίδιος που βεβαίωνε πως δεν θα έμπαινε χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, ώσπου το επέβαλε κι αυτό. Η σταθερότητα θέσεων σε όλο τους το μεγαλείο» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

 

in.gr