Στο πλευρό της Ελλάδας θα βρεθούν όλοι οι τουριστικοί φορείς στην Αυστρία, στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς στα χρονικά εκστρατείας αλληλεγγύης για τη χώρα μας.

Η εκστρατεία που ξεκινά στην Αυστρία αύριο, Πέμπτη, στοχεύει να ενημερώσει όχι μόνον τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά πολύ περισσότερο το κοινό, πως όλοι οι αυστριακοί τουριστικοί φορείς στηρίζουν την Ελλάδα, που αποτελεί τον σημαντικότερο θερινό αεροπορικό προορισμό τους.

Σύνθημα της εκστρατείας, με την οποία οι γνωστοί τουριστικοί οργανισμοί TUI, Gulet, Thomas Cook, Neckermann, ITS Billa, Jahn Reisen, Lauda air και Fly Niki ενώνουν τις δυνάμεις τους για την από κοινού προβολή της Ελλάδας στο αυστριακό κοινό, είναι: «Για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνο η εμπιστοσύνη».

Πέρα από τα καθαρά τουριστικά έντυπα TAI, Tip, Traveller, η διαφημιστική εκστρατεία θα απευθύνεται προς τον αυστριακό ημερήσιο Τύπο και ειδικότερα σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της Αυστρίας, όπως "Κουρίρ", "Χόιτε", "Κλάινε Τσάιτουνγκ", "Σάλτσμπουργκερ Νάχριχτεν", "Οβερεστεράιχισε Νάχριχτεν".

Όπως τονίζει σε αποψινή ανακοίνωσή του ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής του «Thomas Cook – Neckermann», Ιωάννης Αφουκατούδης, «είμαστε πεπεισμένοι για την ομορφιά και την άριστη και ποιοτική προσφορά υπηρεσιών στην Ελλάδα», ενώ ο διευθυντής του «ITS - Billa - Jahn Reisen» (Rewe Touristik), Μάρτιν Φαστ, επισημαίνει πως οι Αυστριακοί δείχνουν εμπιστοσύνη στον πλέον δημοφιλή τους προορισμό και προτιμούν και πάλι Ελλάδα.

H εταιρεία του δίνει επίσης εγγύηση για όλες τις κρατήσεις προς τους ελληνικούς προορισμούς, ενώ η εν λόγω διαφήμιση θα σταλεί μαζί με το ενημερωτικό φυλλάδιο του «ITS Billa» σε χιλιάδες νοικοκυριά στην Αυστρία.

Από την πλευρά της η Σαμπίνε Κίρχμαγιερ-Κέπκε, διευθύντρια της «Lauda Air»- η οποία με 63 πτήσεις την εβδομάδα συνδέει αυστριακές πόλεις με 19 ελληνικούς προορισμούς-, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στους Έλληνες συνεργάτες μας ότι είμαστε εδώ στο πλευρό τους, να τονίσουμε ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται, στηρίζοντας τον τουρισμό που είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της οικονομίας και εξάλλου, όλα αυτά τα χρόνια κερδίσαμε από την κίνηση προς την Ελλάδα».

Η αυριανή έναρξη της διαφημιστικής εκστρατείας- η οποία προωθήθηκε και από το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ- αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση των κρατήσεων προς την Ελλάδα και ήδη τα στατιστικά στοιχεία των κρατήσεων της τελευταίας εβδομάδας δείχνουν σημαντική άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των Αυστριακών, βρίσκεται μάλιστα στην πρώτη θέση όσον αφορά τον οργανωμένο τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και συνολικά περίπου 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας, ενώ αναλογικά με τον πληθυσμό της (8,4 εκατομμύρια κάτοικοι), η Αυστρία βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων επισκεπτών στη χώρα μας.