Σταθεροποιητικά έκλεισε η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα καθώς η σημερινή ανακοίνωση της Fed δεν παρείχε ενδείξεις για τυχόν μεταβολή της στρατηγικής που ακολουθεί η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FOMC).

Το πιο ενεργό συμβόλαιο, παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 1,50 δολάρια ή 0,1%, κλείνοντας στα 1.642,30 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

«Δεν περίμενα να ακούσουμε κάτι νέο από τη Fed και δεν ακούσαμε», λέει ο Frank Lesh, αναλυτής της FuturePath Trading.

Στην ανακοίνωσή της μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής, η επιτροπή εξέφρασε νέες ανησυχίες για τις υπεράκτιες χρηματοοικονομικές πιέσεις και εμφανίστηκε συγκρατημένη για τη βελτίωση στην αγορά εργασίας. Έκανε επίσης αναφορά στην πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού, η οποία ωστόσο εκτιμάται πως θα είναι προσωρινή.

Πριν την ανακοίνωση το συμβόλαιο του χρυσού διαπραγματευόταν περίπου στα 1.640 δολ. ανά ουγγιά. Αμέσως μετά τα στοιχεία, διεύρυνε απότομα τις απώλειες του φτάνοντας έως τα 1.625 δολάρια για να ανακάμψει στη συνέχεια.«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής», προσθέτει ο Lesh.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook