Μικρά κέρδη εξασφάλισε η τιμή του αργού μετά την ανακοίνωση των αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ πως σχεδιάζουν να διατηρήσουν τα επιτόκια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τα επόμενα δύο έτη, μία στρατηγική που θεωρείται ότι ενισχύει την επενδυτική ελκυστικότητα των εμπορευμάτων.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 57 σεντς ή 0,6% στα 104,12 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η άνοδος της τιμής ήταν ωστόσαο ήπια, αφού νωρίτερα απογοήτευσαν τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα που σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων. Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,978 εκατ. βαρέλια στα 373,024 εκατ. βαρέλια, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.

Στο μεταξύ, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,235 εκατ. βαρέλια στα 211,73 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1 εκατ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook