Στο «μάτι» είχε βάλει πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και μάλιστα από δύο σχολεία του Ηρακλείου στην περιοχή των Δειλινών ένας νεαρός που συνελήφθη τελικά χθες το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, για κλοπή και κατοχή μαχαιριού.

Ο 26χρονος χθες το πρωί αφού έσπασε τον υαλοπίνακα της εισόδου αίθουσας ισογείου του 33ου Δημοτικού σχολείου μπήκε μέσα και αφαίρεσε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.

Φαίνεται όμως ότι δεν του «έφταναν» μόνο αυτές και στη συνέχεια παραβίασε με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου την εξωτερική θύρα του 10ου Γενικού Λυκείου, που συστεγάζεται με το 33ο Δημοτικό σχολείο, μπήκε μέσα και παραβίασε την αίθουσα προβολών, από το εσωτερικό της οποίας αφαίρεσε πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.

Κατά τη διαφυγή του ο 26χρονος έγινε αντιληπτός από περίοικους και Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στο πλαίσιο αναζητήσεων, τον εντόπισαν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν οι κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των σχολείων.
Επιπλέον στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.