Μόνη εναντίον όλων στη διακομματική επιτροπή η ΝΔ για το θέμα της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών. Τι λένε σε Ιπποκράτους και Λ. Συγγρού για το debate των «δυο».

Με το χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά, η διακομματική επιτροπή που συνεδριάζει το μεσημέρι (15:00) με διευρυμένη μάλιστα σύνθεση καλείται να λύσει το «γόρδιο δεσμό» των debate των πολιτικών αρχηγών με τη ΝΔ όμως να είναι ουσιαστικά… μόνη εναντίον όλων αφού τόσο η Ιπποκράτους όσο και τα υπόλοιπα κόμματα επιθυμούν να γίνουν οι τηλεμαχίες έστω και εάν υπάρχουν μεταξύ τους διαφορές για τη σύνθεση που θα έχουν οι παραδοσιακές τηλεοπτικές «μάχες» των πολιτικών αρχηγών.

Το κλίμα πάντως δείχνει να είναι εντελώς «παγωμένο» έως και… αδιάφορο εκ μέρους των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά οι οποίοι επιμένουν να λένε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται να πάει σε παράλληλους μονολόγους «έχοντας απέναντί του δέκα επίδοξους πρωθυπουργούς»…

«Την ατζέντα ο Σαμαράς την έχει ήδη βάλει, δεν έχει κανέναν λόγο να ακολουθήσει αυτό το παιχνίδι του Βενιζέλου» σημείωνε στο Real.gr «γαλάζιο» στέλεχος που μετέχει στο σχεδιασμό των εκλογών αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την τελική στάση της ΝΔ στη διακομματική επιτροπή ανάλογα και με το κλίμα που θα υπάρξει αφού η Λ. Συγγρού επί της ουσίας είναι η μόνη που έχει εκφράσει ενστάσεις για τη διεξαγωγή τηλεμαχιών με τους όρους που ίσχυαν μέχρι το 2009.

Πάντως για να μην κατηγορηθεί ότι αποκλείει κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Σαμαράς έδειξε ιδιαίτερα επιφυλακτικός και στην πιθανότητα να γίνει η αντιπαράθεση των «δυο» χωρίς τη συμμετοχή άλλων πολιτικών αρχηγών αν και στη Λ. Συγγρού επιμένουν να διερωτώνται «ποια κόμματα εννοεί ο κύριος Βενιζέλος όταν λέει \”όλα\”».

Πολλοί βουλευτές πάντως εκτιμούν ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει, ανάλογα και με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει την τελευταία εβδομάδα, να κάνει έστω μία τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι ο τελευταίος με τη συμμετοχή, τις πράξεις και τις δηλώσεις του στην κυβέρνηση Παπανδρέου «θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος»…

«Ο Σαμαράς φοβάται, εγώ δεν έχω τίποτα να χάσω»

Στον αντίποδα, στην Ιπποκράτους έχουν αποφασίσει να ρίξουν μεγάλο βάρος της προεκλογικής τους στρατηγικής στο θέμα του debate επενδύοντας στο επιχείρημα ότι «ο Σαμαράς αδιαφορεί για το διάλογο και φοβάται για τις θέσεις του».

Ο κ. Βενιζέλος ο οποίος παρομοίασε το debate με το «γεφύρι της Άρτας» κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ για «αλαζονεία και αποστροφή προς το διάλογο» επιχειρώντας ταυτόχρονα να αναδείξει το θέμα της τηλεμαχίας ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα της εναπομείνασας προεκλογικής περιόδου πιστεύοντας ότι ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί μεγάλη πίεση τόσο από τα κόμματα της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗ.ΜΑΡ) όσο και από τον Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος έχει ζητήσει αντιπαράθεση… με τους «δυο».

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, ο Σαμαράς δείχνει να μην είναι σίγουρος για τις θέσεις του» διαμηνύουν από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και κατηγορούν τον Πρόεδρο της ΝΔ ότι με την έως τώρα τακτική του «αποδεικνύει πως εξ’ αρχής στόχευε στο ροκάνισμα του χρόνου». Στη διακομματική πάντως το ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμένο να επιμείνει στη θέση για «δυο συν δυο» debate με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στις εκτός Βενιζέλου και Σαμαρά τηλεμαχίες.

ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά έχουν ήδη ζητήσει τα debate να γίνουν με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, ανάλογη θέση πήρε και η Δημοκρατική Συμμαχία ενώ το ΚΚΕ έχει μείνει μακριά από αυτήν την αντιπαράθεση καθώς ο Περισσός κρίνει πως η συζήτηση είναι προσχηματική και δεν θα κρίνει τη λαϊκή ψήφο.

Στη διακομματική που συγκαλεί το μεσημέρι ο Τ. Γιαννίτσης έπειτα από το αίτημα της ΝΔ συμμετέχουν τα κόμματα που διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook