Γεννημένος στο Ηράκλειο. Εκπαιδευτικός με πολλά χρόνια στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση – ΤΕΙ Χαλκίδας & Κρήτης, με master στη Διοίκηση των Οργανισμών. Είναι παντρεμένος με τη Λίτσα Μαντά κι έχουν δύο κόρες.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας από το 1993 και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Εκπαιδευτικών των ΤΕΙ επί τρεις θητείες, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΝ. Αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Ως επικεφαλής της «Νομαρχιακής Παρέμβασης των Πολιτών και της Οικολογίας» εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος το 2006.

Το 2009 εκλέχτηκε βουλευτής Ηρακλείου.

Έχει ασχοληθεί με τοπικά και περιφερειακά θέματα ανάπτυξης και περιβάλλοντος, με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι από την αρχή δραστήριο μέλος στις πρωτοβουλίες για το Forum και το «Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς», θεωρώντας ότι η Ενότητα της Αριστεράς είναι αίτημα και ζητούμενο για κάθε αριστερό – όποιας εκδοχής και ανάγκη για την Αριστερά και τον τόπο μας.

Στα δυόμισι χρόνια της βουλευτικής του θητείας, είχε την ευθύνη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εργασιακά – ασφαλιστικά, υγείας – πρόνοιας, έρευνας – τεχνολογίας & Περιφερειών – νησιωτικών & ορεινών περιοχών και συμμετείχε στις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές επιτροπές & υποεπιτροπές. Αξιοποιώντας τη δυνατότητα κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων κι αναπτύσσοντας έντονη δράση τόσο εκτός όσο κι εντός Κοινοβουλίου συνέβαλε στην ανάδειξη πολιτικών και τοπικών θεμάτων (περιβάλλον – ΑΠΕ, αγροτικά, αναπτυξιακά, εργασιακά, κοινωνικά, πολιτισμός, θέματα παιδείας και υγείας, ναρκωτικά, φάρμακο, ερευνητικά κέντρα κλπ).

«Προσπάθησα ν’ ανταποκριθώ στην τιμή που μου έκανε ο λαός του Ηρακλείου και να εκπροσωπήσω πολιτικά – με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και με φυσική παρουσία – τόσο την Αριστερά όσο και το νομό Ηρακλείου και την Κρήτη.
Προσπάθησα να ανταποκριθώ, παραμένω κρινόμενος.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook