Με το μήνυμα «Οι Γάλλοι δεν θέλουν μία Ευρώπη σουρωτήρι», το Παρίσι, δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών, Ζαν Κλοντ Γκεάν,  θα πιέσει σήμερα την Ε.Ε να αναλάβει δράση για τον περιορισμό της μετανάστευσης.

Η Γαλλία θα ασκήσει πιέσεις στο πλαίσιο συνεδρίασης του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο στις χώρες μέλη της Ε.Ε να δεχθούν το κλείσιμο των εθνικών συνόρων σε περίπτωση μεγάλης μεταναστευτικής πίεσης.

Βερολίνο και Παρίσι τάσσονται υπέρ συνοριακών ελέγχων

Ο Ζαν Κλοντ Γκεάν και ο Γερμανός ομόλογός του έχουν ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης της συνθήκης του Σένγκεν, όπως πρπκύπτει από κοινή επιστολή τους πορος την προεδρία της Δανίας.

Το θέμα αυτό αναμένεται να κυριαρχήσει στην σημερινή σύνοδο καθώς η επιστολή των δύο υπουργών έχει προκαλέσεει τις έντονες αντιδράσεις πολλών κρατών- μελών και της Κομισιόν.

Η επιστολή χαρακτηρίστηκε έμμεση βοήθεια προς τον Νικολά Σαρκοζί, στον προεκλογικό του αγώνα και ως τέτοια επικρίθηκε εντονα και στη Γαλλία. 

 \”Εάν η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα σύνορά της , η Γαλλία θα το πράξει. Εχει τελειώσει η Ευρώπη που δεν ελέγχει τη μεταναστευτική ροή\”, είχε πει στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί επισημαίνοντας ότι το μήνυμα που δέχθηκε από τον γαλλικό είναι ότι οι \”Γάλλοι δεν θέλουν μία Ευρώπη σουρωτήρι\”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook