Η πρώτη διάλεξη του β’ κύκλου Μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) του Δήμου Χανίων, με θέμα «Προσωπική ανάπτυξη και επικοινωνία» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου 2012, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Το ενδιαφέρον θέμα «Γλώσσα και Επικοινωνία» ανέπτυξε ο Καθηγητής Νεοελληνικής Γλώσσας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσολάκης.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το «Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο καλύπτει την ανάγκη του πολίτη για ενημέρωση και επιμόρφωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα, λειτουργώντας με τη μορφή μαθημάτων – σεμιναρίων από καθηγητές Πανεπιστημίων, τα οποία μπορούν να παρακολουθούν όλοι οι δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος και γνώσεων».

«Ο άνθρωπος δε ζει μόνος του. Ζει κοινωνικά. Έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους στο σχολείο, στη δουλειά, στη διασκέδαση. Η επικοινωνία έχει αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου. Τα παλαιότερα χρόνια η μορφή της ήταν κυρίως λεκτική, αλλά στις μέρες μας χρησιμοποιείται και η μαζική επικοινωνία.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται τα νέα μέσα, όπως είναι η τηλεόραση, το τηλέφωνο, ο κινηματογράφος, το Διαδίκτυο κ.α. Για όλα αυτά θα μιλήσουν εξαίρετοι πανεπιστημιακοί καθηγητές» τόνισε ακόμη η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ.

Καταλήγοντας η κα. Χαριτάκη ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη «για την αγάπη με την οποία έχει περιβάλει το θεσμό του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενδυνάμωση του θεσμού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook