Στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ μπορεί να υπάρξει η προσθήκη ενός παραρτήματος, στο οποίο θα καταγράφονται συστάσεις για εξειδικευμένα για κάθε χώρα μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της γερμανικής κυβέρνησης.

Τα μέτρα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, παράλληλα με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της G-20 στις 18-19 Ιουνίου, στο Μεξικό, είπε ο αξιωματούχος.

Ο Γάλλος σοσιαλιστής ηγέτης Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Τετάρτη ότι, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της χώρας στις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές της 6ης Μαΐου, θα ζητήσει την προσθήκη αναπτυξιακών μέτρων στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η έκδοση ευρωομολόγων για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής στην Ευρώπη και η αύξηση των δανείων που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σύμφωνα με Γερμανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, υπάρχει περιθώριο ενός συμβιβασμού μεταξύ του κ. Ολάντ, εφόσον εκλεγεί, και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Η έμφαση της ΕΕ όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αλλάζει και η αλλαγή σηματοδοτήθηκε και χθες από τη δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υπέρ ενός «αναπτυξιακού συμφώνου», την οποία έσπευσε να υποστηρίξει η Μέρκελ.

Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη «με τον τρόπο που είπε ο Ντράγκι, δηλαδή με τη μορφή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος και προσέθεσε πως «χρειαζόμαστε ανάπτυξη με τη μορφή βιώσιμων πρωτοβουλιών, όχι απλώς προγραμμάτων οικονομικής ώθησης τα οποία αυξάνουν το κρατικό χρέος».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook