Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα, μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης , αποκατάσταση των ειδκών μισθολογίων των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς παρουσιάζονται το σχέδιό του για νέο σύστημα διακυβέρνησης.

"‘Ηδη αλλάξαμε νοοτροπίες της Αριστεράς και σπάσαμε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς” είπε ο κ. Σαμαράς και ανέφερε σαν παράδειγμα “την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για το οποίο δεν τολμούσε να μιλήσει κανείς μέχρι πριν από μερικά χρόνια. Στην πράξη δεν έχει καταρρεύσει αλλά θα γίνει και αυτό μετά τις 7 Μαίου”.

Ως δέυτερο παράδειγμα έφερε το περιστατικό της "Υπατείας" ενώ ρώτησε αν η επιχείρηση σκούπα είναι μεταμέλεια για να απαντήσει ότι είναι σκέτη υποκρισία. Αναφέρθηκε στο νόμο Ραγκούση "νόμο μαγνήτη για την προσέλκυση μεταναστών τον οποίο εμείς θα καταργήσουμε"

Ο κ. Σαμαράς πρόβαλε την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ υπουργού και βουλευτή. Δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτήσει μικρό υπουργικό σχήμα που να φθάσει σταδιακά τους 10 υπουργούς. Επίσης επανάλαβε την δέσμευσή του για έλεγχο των πόθεν έσχες όλων των προσώπων που διετέλεσαν σε κυβερνητικές θέσεις από το 1974 και μετά.

Στο θέμα της ασφάλειας επανέλαβε την δέσμευσή του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την λαθρομετανάστευση "να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποσχέθηκε  αποτελεσματική αστυνόμευση και ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών καθώς επίσης ότι "θα κατεβάσει τις κουκούλες" των περιθωριακών που δημιουργούν επεισόδια. “Θα βάλουμε τέλος στην ντροπή της κουκούλας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: “Στην κατοχή οι άνθρωποι διαδήλωναν καθαρά, το ίδιο και στην επταετία, τώρα σε εποχή ασυδοσίας φοράνε κουκούλες και καίνε τις πόλεις μας”. Σεβόμαστε απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα αλλά εδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Επιτέθηκε ξανά στην Αριστερά λέγοντας ότι ποντάρει στην απόγνωσή και πρόσθεσε: “Αντίπαλοι είμαστε της Αριστεράς όχι εχθροί, και δεχόμαστε την κριτική της, θα δέχεται και εκείνη την δική μας, εμείς θέλουμε να συνθέσουμε. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι προνόμιο της Αριστερά και η Ασφάλεια δεν αφορά μόνο την Δεξιά. Στόχος μου είναι να συνθέσω και να ενώσω όλους του έλληνες ξεφεύγοντας από τις εμμονές και τις προκαταλήψεις του χθες” ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είπε ο κ. Σαμαράς: Πώς θα πιάσουμε τους κουκουλοφόρους; Απαντώ: δεν είναι αλήθεια ότι δεν τους έπιαναν, τους έπιαναν αλλά μετά από λίγο τους άφηναν. Το νομικό πλαίσιο θα αλλάξει αλλά και το πλαίσιο της αστυνόμευσης είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: “θα χρησιμοποιηθούν οι υδροφόρες, οι κάμερες ασφαλείας για να αποφεύγονται εμπρησμοί, καταστροφές και βίαια επεισόδια. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και την έχουμε. Αυτή την στιγμή στα πανεπιστήμια υπάρχουν εργαστήρια παράνομων ενεργειών, μέχρι και παρασκευής μολότοφ, αυτά θα τελειώσουν τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν και θα ηρεμήσουν. Τα ίδια τα πανεπιστήμια θα μπορούν μόνα τους με την βοήθεια της αστυνομίας όπου χρειάζεται να διασφαλίζουν την ασφάλεια των καθηγητών και των φοιτητών υποσχέθηκε ο κ Σαμαράς.

Είπε ακόμη ότι θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές, θα λειτουργήσουν καινούργια κτίρια που είναι έτοιμα και θα απελαθούν οι χιλιάδες των λαθρομεταναστών. “Θα αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους παράνομους, στον δρόμο, στο δικονομικό και ποινικό σύστημα και στο σύστημα σωφρονισμού” ανέφερε.

Τί θα κάνετε μέ την λαθρομετανάστευση μας ρωτάνε αφού είναι ήδη πάρα πολλοί. Μπορούμε απάντησε: “θα αλλάξουμε το νόμο Ραγκούση. Θα ολοκληρώσουμε τα έργα προστασίας των συνόρων, θα λειτουργήσουν χώροι κράτησης όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή τους. Οι πρώτοι που θα μεταφέρονται εκεί θα είναι εκείνοι που περνούν τα σύνορα. Θα αναλάβουμε κοινή πρωτοβουλία με τους ευρωπαίους για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών”.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο Δουβλίνο ΙΙ λέγοντας ότι πρέπει να αναθεωρηθεί και να αλλάξει και σημείωσε ότι θα καταπολεμηθεί το παραεμπόριο από το οποίο βγάζουν χρήματα. Είπε ακόμη ότι θα τιμωρούνται εκείνοι που νοικιάζουν χώρους σε παράνομους μετανάστες. Συμπυκνώνοντας είπε ότι “το μήνυμα θα είναι ισχυρό και πειστικό: σε εκείνους που δεν έχουν έλθει ακόμη να μην έλθουν και σε εκείνους που είναι παράνομοι να φύγουν”. Η Ευρώπη πρέπει να εξηγήσει στην Τουρκία ότι η διευκόλυνση που παρέχει στους μετανάστες να περνάνε στην Ελλάδα πλήττει την Ευρώπη σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “αν προστεθούν κι άλλα κύματα λαθρομεταναστών θα κινδυνεύσει η κοινωνική συνοχή”.

Εξήγγειλε και το δόγμα της “μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα” αναφερόμενους και στην χαμηλή παραβατικότητα και παρανομία.

O  κ. Σαμαράς υποσχέθηκε μέτρα για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών για την απεξάρτηση και την επανένταξη των χρηστών.

Υπογράμμισε ότι δεν μπορούν αυτά να γίνουν με κακοπληρωμένους αστυνομικούς και υποσχέθηκε αποκατάσταση των αδικιών. Είπε ότι τα ειδικά επιδόματα των δυνάμεων.

 

protothema.gr