Την αντικατάσταση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Επικρατείας, ως είθισται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατ' ουσίαν είναι υπηρεσιακή με μοναδική αποστολή να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές, λαμβάνει αποφάσεις και δεσμεύει την επόμενη Βουλή και την επόμενη κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τονίζει ότι «σκανδαλώδης είναι η παραμονή του κ. Χρυσοχοΐδη», γιατί ο σημερινός υπουργός «είναι υπεύθυνος για την τάξη στην προεκλογική περίοδο και την ημέρα των εκλογών. Ταυτόχρονα είναι υποψήφιος βουλευτής και, με ενέργειές του, επιχειρεί να αξιοποιήσει τη θέση του, με στόχο να αποκομίσει προσωπικό εκλογικό όφελος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό, έστω την ύστατη ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του, να περιορίσει τη λήψη αποφάσεων στα απολύτως αναγκαία και επείγοντα, να παρέμβει ώστε να υπάρξει ταχεία και πλήρης οργανωτική προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και να αντικαταστήσει αμέσως, τουλάχιστον τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης.