Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη και δύσκολη κατάσταση.

Για την κρίση που εκδηλώθηκε στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες του νότου της Ε.Ε από το 2009 τα αίτια είναι πολλά και οι ευθύνες εκ των πραγμάτων είναι πολιτικές.

Η άνιση κατανομή πλούτου στην Ευρώπη σε βάρος των χωρών του νότου , η επικυριαρχία των τραπεζικών συμφερόντων και η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 βρήκαν τη χώρα μας ανοχύρωτη. Η παραγωγική βάση στην Ελλάδα είχε αποδιοργανωθεί και οι εισαγωγές αυξάνονταν συνεχώς εις βάρος των εξαγωγών.

Τα συνεχή ελλείμματα, στα οποία συνέβαλαν η κρατική σπατάλη και η διαφθορά, οδήγησαν σε μεγάλο και δυσβάστακτο χρέος που διπλασιάστηκε την εξαετία Καραμανλή και οδήγησε στο αδιέξοδο του 2010.

Τα δύο τελευταία χρόνια πάρθηκαν ιδιαίτερα δύσκολες, και πολλές άδικες αποφάσεις, οι οποίες πλήγωσαν τον λαό μας και δυσκόλεψαν την ζωή του, που δυστυχώς τις περισσότερες φορές ήταν αναπόφευκτες για να κρατηθεί ζωντανή η Ελλάδα και μέσα στην Ευρώπη. Στη προσπάθεια αυτή έγιναν και λάθη.

Σήμερα η ύφεση συνεχίζεται, η πραγματική οικονομία παραμένει αποδυναμωμένη η κοινωνία δοκιμάζεται και η ανεργία αυξάνεται, αλλά πρέπει να επιλέξουμε ψύχραιμα τη πορεία για το αύριο.

Η ολοκλήρωση της δεύτερης συμφωνίας μας προσφέρει μεν σταθερό έδαφος αλλά δεν εγγυάται από μόνη της την υπέρβαση της κρίσης. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της χώρας .

Πολλοί λένε όχι σε όλα, με εύκολες υποσχέσεις που οδηγούν στο χάος και στην πλήρη καταστροφή της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων, χωρίς επιστροφή.

Η ΝΔ και ο Σαμαράς ονειρεύονται την ανύπαρκτη αυτοδυναμία και απειλούν με επανειλημμένες εκλογές μέχρι να ικανοποιήσουν τον μικροκομματικό και προσωπικό εγωισμό που οδηγεί στην ακυβερνησία.

Όμως στις 7 Μαΐου πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση που να εργαστεί για μια Ελλάδα που μπορεί να σταθεί στα πόδια της και μια κοινωνία που να μπορεί να ζήσει.

Το ρεαλιστικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας που καταθέτει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ο Βαγγέλης Βενιζέλος βασίζεται στην αλήθεια και μπορεί να οδηγήσει στην Αυτοδύναμη Ελλάδα με νέο αναπτυξιακό πρότυπο και κοινωνική συνοχή, χωρίς άλλες οριζόντιες αποφάσεις με:

-Στήριξη της πραγματικής οικονομίας με διασφάλιση ρευστότητας στις επιχειρήσεις, νέες δουλειές και αξιοποίηση του νέου αναπτυξιακού πακέτου.

-Ανακούφιση της κοινωνίας με μείωση του κόστους ζωής, ρύθμιση των δανείων, αποκατάσταση των αδικιών ,στήριξη των αδύναμων, ανακατανομή του φορολογικού βάρους και άμεση εφαρμογή των προγραμμάτων για τους ανέργους .

-Συνταγματική αναθεώρηση και ριζικές αλλαγές στο κράτος και το πολιτικό σύστημα.

-Αποτελεσματικό σύστημα υγείας και παιδείας στην υπηρεσία του πολίτη.

Στις εκλογές αυτές θα κριθεί η μοίρα της παρούσας αλλά και της επόμενης γενιάς. Η όποια επιλογή θα έχει τις συνέπειες της. Χρειάζεται πολλή και συστηματική δουλειά, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών.

Προσωπικά θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις με δυνατή φωνή και καθαρή άποψη για να πετύχουμε.

Ζητώ την ψήφο σου και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σου.

Βασίλης Κεγκέρογλου

Η απόφαση είναι δική σου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook