Λύνεται το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, ύστερα από την σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη και τον ανάδοχο του έργου παρουσία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων.
Το Ιστορικό αυτό σχολείο κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1930 και βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου δίπλα από τον Ι.Ν Αγ. Τίτου.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.260.000 € , χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ και αναμένεται να υλοποιηθεί σε 540 ημέρες.
Η σύμβαση του έργου αφορά την στατική ενίσχυση του υφιστάμενου κτιρίου και την ανακατασκευή πλήρως των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων καθώς επίσης και την προσθήκη νέου τριώροφου κτιρίου στην δυτική πλευρά του υπάρχοντος κτιρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των μαθητών.
Ο κ. Κουράκης, σε δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίηση του που ένα ιστορικό σχολείο το επόμενο διάστημα θα έχει ανακατασκευαστεί πλήρως και θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί ξανά τους μαθητές.
 Ακόμα τόνισε ότι η δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής όπως επίσης και η παροχή όλων των σύγχρονων υποδομών για την καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook