Χθες το απόγευμα στην αίθουσα «Ανδρόγεω» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των εκδόσεων του Τμήματος KE.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού σε συνεργασία με τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, υπό την αιγίδα της Δ/νσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου.

Η παρουσίαση των εκδόσεων «Μ. Ασία –Ν. Αλικαρνασσός……ένα ταξίδι μνήμης» και «Στη γειτονιά μου την παλιά» εντάσσεται στις δράσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής-Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν να προβληθεί η σπουδαία κοινωνική αποστολή των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. που καλούνται να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού μας, καθώς και η ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων και η σύνδεση των γενεών.

Χαιρέτισαν ο Δήμαρχος κ. Γ. Κουράκης, η Αντιδήμαρχος κα. Δ. Συγγελάκη, ο Αντιδήμαρχος κ. Ε. Σισαμάκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού κ. Α. Σεκέρης. Επίσης παρευρέθησαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο κ. Δημήτρης Σάββας, ο οποίος και παρουσίασε το βιβλίο «Μ. Ασία-Ν. Αλικαρνασσός……ένα ταξίδι μνήμης», ενώ η κα Μ. Πετράκη-Μηλάκη παρουσίασε το βιβλίο «Στην γειτονιά μου την παλιά». Μίλησε η κα. Μ. Φουντουλάκη , υπεύθυνη Κοινωνικής Υπηρεσίας, για το θεσμό της ανοικτής προστασίας, καθώς και για τις εκδόσεις που περιλαμβάνουν βιώματα και μαρτυρίες από το πλούσιο παρελθόν και στοχεύουν στη διάσωση και διαιώνιση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Αποσπάσματα διάβασε η κα. Γ. Χατζηπαναγιώτου .

Συμμετείχε η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου «Αρτεμησία» υπό τη διεύθυνση της κας Μ. Μαρκοπούλου.