Το τελευταίο οίκημα όπου έζησε μια τριμελής νεοναζιστική συμμορία που κατηγορείται για μια σειρά δολοφονιών πρόκειται να κατεδαφιστεί, για να μην μετατραπεί σε βωμό των ακροδεξιών εξτρεμιστών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι αρχές στην Τσβίκαου, μια πόλη στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας, ήλθαν σε δύσκολη θέση μετά την ανακάλυψη ότι η τριάδα, οι Ούβε Μούντλος, Ούβε Μπένχαρτ και Μπεάτε Τσεπ, ζούσαν ως νομοταγείς πολίτες, χωρίς αυτό να έχει γίνει αντιληπτό από τις αρχές, νοικιάζοντας το διαμέρισμα σε μια ακριβή συνοικία από το 2008.

Το κτίριο θα κατεδαφιστεί με έξοδα της πόλης για να απαλειφθεί η κηλίδα που αμαύρωσε τη συνοικία, είπε ένας εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρίας του δήμου, GGZ, χθες.

Η GGZ αγόρασε το κτίριο από τον ιδιοκτήτη του όταν πυρκαγιά, που φέρεται ότι είχε προκαλέσει η Τσεπ, κατέστρεψε το διαμέρισμα όπου έμενε η τριάδα. Η Τσεπ παραδόθηκε στην αστυνομία, ενώ οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν το Νοέμβριο, αφού συμφώνησαν ο ένας να σκοτώσει τον άλλο και κατόπιν να αυτοκτονήσει.

Πριν από το τέλος της συμμορίας, οι εννιά φόνοι τούρκων καταστηματαρχών, ενός έλληνα και μιας αστυνομικίνας από το 2000 παρέμεναν ανεξιχνίαστες υποθέσεις και η αστυνομία φέρεται ότι αγνοούσε την ύπαρξη της ομάδας NSU.

Οι νεοναζί στη Γερμανία εκτιμάται ότι είναι αρκετές χιλιάδες. Τα \”προσκυνήματα\” των ακροδεξιών που συνδέονται συνήθως με τον Αδόλφο Χίτλερ και τον τάφο του Ρούντολφ Ες προκαλούν δυσφορία στις γερμανικές αρχές. Αξιωματούχοι στην πόλη Τσβίκαου εξήγησαν ότι δεν θέλουν η τελευταία κατοικία της νεοναζιστικής συμμορίας να μετατραπεί σε \”βωμό\” για την ακροδεξιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook