Ο Γιώργος Κονταξάκης, υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμμαχία στα Χανιά, αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα τα οποία επιδιώκουν να κερδίσουν τη μάχη της εισόδου στη Βουλή.

Διαθέτοντας και το εφόδιο της αυτοδιοικητικής εμπειρίας στο βιογραφικό του, απαντά στα ερωτήματα της κοινής γνώμης και δίνει το στίγμα του και τις προθέσεις του για την επομένη των εκλογών.



Mετά τις Περιφερειακές εκλογές και ενώ υπηρετείτε ήδη στην αυτοδιοίκηση ως Περιφερειακός σύμβουλος θέσατε υποψηφιότητα και για την Βουλή. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την κεντρική πολιτική σκηνή;

Καταρχήν, για να κάνω αυτό το μεγάλο βήμα, είχα και έχω κοντά μου την οικογένειά μου και τους φίλους μου να με στηρίζουν. Σε αυτούς οφείλω την έως τώρα πορεία μου, σε αυτούς λογοδοτώ και γι’ αυτούς προσπαθώ να δημιουργήσω με όλες μου τις δυνάμεις ένα καλύτερο Αύριο. Για να μην παρεξηγηθούν όμως τα λόγια μου, θεωρώ φίλους, όλο το Χανιώτικο λαό. Μέσω της κεντρικής πολιτικής έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα ζητήματα του τόπου μας σε κεντρικό επίπεδο και να παλέψουμε για αυτά. Δεν θεωρώ πως η κεντρική πολιτική είναι εντελώς αποκομμένη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά αντιθέτως αποτελεί τη μήτρα της πολιτικής πράξης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να γίνει πιο εύκολο, πιο ουσιαστικό, πιο βιώσιμο. Σε οποιοδήποτε μετερίζι και αν βρίσκομαι, εκπροσωπώ το Χανιώτη και τη Χανιώτισσα και παλεύω για την ανάπτυξη του τόπου μου.


–     Ποιες είναι οι βασικές αρχές που έχετε θέσει στον εαυτό σας και στις οποίες στηρίζεστε πολιτικά;

Γαλουχήθηκα με τις αρχές της κοινωνικής ισότητας, της ελευθερίας του λόγου, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας.  Αυτές πρεσβεύω, αυτές προωθώ, αυτές απαιτώ καθολικά χωρίς δύο μέτρα και δύο σταθμά, για όλους και σε όλες τις περιπτώσεις. Γεννήθηκα μέσα στην κοινωνία και πράττω  Για την κοινωνία. Αυτές τις αρχές δεν τις διαπραγματεύτηκα ποτέ, δεν θα τις διαπραγματευτώ και τώρα καθώς για εμένα δεν είναι όμορφα «πολιτικάντικα» λόγια, αλλά αποτελούν στάση ζωής.
\"\"

–    Ως περιφερειακός σύμβουλος Χανίων, γνωρίζετε τα προβλήματα της περιφερειακής ενότητας. Ποια είναι αυτά που κατά την γνώμη σας πρέπει άμεσα να προωθηθούν και για τα οποία θεωρείτε ότι μπορείτε – ως βουλευτής – να συντελέσετε στην επίλυσή τους;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας είναι πολλά, βαρύνουσας σημασίας και πάνω απ’ όλα δεν έχουν χρώματα. Η Δημοκρατική Συμμαχία, έχει ήδη θέσει ως έναν από τους πρώτους στόχους της επόμενης ημέρας, την επίλυσή τους, και η επίλυση των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών έρχεται μέσα από συγκεκριμένη στρατηγική και πρόγραμμα.


  • Αναμόρφωση του ΒΟΑΚ σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, παρεμβάσεις στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στοχεύοντας κυρίως στην οδική ασφάλεια.
  • Αξιοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύοντας στην ανάπτυξη μέσα από επενδύσεις, κατασκευή βιοτεχνικών πάρκων και την καινοτομία.
  • Ασφάλεια Χανιωτών  από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, τις εγκληματικές πράξεις και την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.
  • Στήριξη του πρωτογενή τομέα, ανάδειξη της αγροτικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας και της αλιείας. Στοχεύουμε στο ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου.
  • Στήριξη και αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών  ώστε να αναδειχθεί η πλούσια κληρονομιά της Κρήτης στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

Η εμπειρία μου, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων(2006-2010) και ως Περιφερειακός Σύμβουλος (2011 έως σήμερα) θα αποτελέσει το εργαλείο εργασίας όσον αφορά την διεκδίκηση και την άμεση επίλυση των παραπάνω. 

–         
Η Δημοκρατική Συμμαχία μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα του μέσου πολίτη και με ποιο τρόπο;

Στο παγκόσμιο χάρτη της πολιτικής ιστορίας αποτελούσε πάντα πρόκληση η χαρισματική φυσιογνωμία, ο ηγέτης, ο Πολιτικός που βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο, που έχει την ικανότητα να οδηγήσει την κοινωνία με ασφάλεια μπροστά και όχι να την παγιδεύσει σε ένα αδιέξοδο. 



Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει την προσωπικότητα που μπορεί, που τολμά, που σχεδιάζει το δρόμο και όχι τα μικρά μονοπάτια που οδηγούν στη ζούγκλα της αβεβαιότητας. Το έχει αποδείξει επανειλημμένως, το αποδεικνύει καθημερινά. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα. Βάσει αυτού θα κινηθούμε, κοιτώντας τον πολίτη στα μάτια και μιλώντας με τη γλώσσα της λογικής και της υπευθυνότητας και όχι με λαϊκισμούς, ψευτοδιλήμματα, παχιά λόγια και φανφάρες. 



Σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα και τον τόπο, ενώνω τις δυνάμεις μου με τη Δημοκρατική Συμμαχία και ως απλός στρατιώτης δίνω και εγώ τη μάχη μου για ένα καλύτερο Αύριο. 



Είμαι ένας νέος άνθρωπος, δεν βρέθηκα ποτέ ως «διάττοντας αστέρας» μπροστά σας, αλλά περπάτησα μαζί σας, στο πλάι σας, ως συνοδοιπόρος, ως πολίτης που ανέδειξε η κοινωνία και ποτέ δεν διαχώρισα τη θέση μου από αυτή. Δε νομίζω πως χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, αλλά αφήνομαι στην κρίση των συμπολιτών μου, των αδερφών, των φίλων και των «αντιπάλων» να με κρίνουν αυστηρά και με γνώμονα τη στάση ζωής μου.


Η Απάντηση στην Ανεργία – Πολιτικές Εργασίας

Καταρχήν, πρέπει να αναδειχθεί η σημαντικότητα της εργασίας. Το 1973, οι γονείς μας, τα αδέρφια μας ύψωσαν τα στήθη τους φωνάζοντας «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»! Δίχως εργασία, δε μπορούμε να έχουμε ούτε Ψωμί, ούτε Παιδεία, ούτε Ελευθερία, και αυτοί οι όροι είναι αδιαπραγμάτευτοι, είναι όροι ζωής. Δυστυχώς όμως, οι δημιουργοί των καταστάσεων που βιώνουμε όλοι σήμερα, έχουν ξεχάσει το παραπάνω τρίπτυχο ή αγνοούν τις συνέπειες της ανεργίας.

  • Εργασία για όλους, σημαίνει πρώτα από όλα, ουσιαστικά δικαιώματα για όλους.
  • Δεύτερον, πολιτικές ανάπτυξης –και όχι απόκλισης-  με ορίζοντα βραχυπρόθεσμο και κυρίως μακροπρόθεσμο.
  • Τρίτον, έμφαση στη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, δηλαδή τον τουρισμό, και ανάδειξη με έμπρακτα μέσα των καινοτόμων ιδεών. 

Δεν χρειάζεται μείωση των εισοδημάτων για να δουλέψουν περισσότεροι, αλλά αντιθέτως εισοδηματική αύξηση και αποτελεσματική μείωση της ανεργίας ώστε να στοχεύσουμε στην μεγαλύτερη κατανάλωση.
        

Νέοι Άνθρωποι – Νέες Ιδέες στη Βουλή 

Ο κόσμος θέλει να αντιδράσει, να εκτονωθεί, να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις, είτε αυτό θα είναι σε επίπεδο κομμάτων, είτε σε επίπεδο προσώπων. Πλέον, αποτελεί κοινό αίτημα, Νέοι άνθρωποι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αποφασίσουν αυτοί για το μέλλον τους. Νομίζω πως αυτό θα αποτελέσει και ένα από τα σοβαρά «διλήμματα» των εκλογών:

«Αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας ή

αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για μας πάλι;»


Γιατί το Γιώργο Κονταξάκη;

Για ένα και μόνο λόγο: Είμαι αποφασισμένος να τα βάλω με όλους και με όλα, ώστε να κάνω το χρέος μου απέναντι στους συμπολίτες μας. Τα Χανιά πρέπει να βρεθούν εκεί που και ιστορικά ανήκουν: στο δρόμο της προόδου!

Δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας. Όλα πρέπει να λυθούν άμεσα, σήμερα και όχι αύριο, εδώ και τώρα. 

Γιατί και αύριο ο Γιώργος ο Κονταξάκης θα ζει στα Χανιά, γιατί και αύριο ο Γιώργος ο Κονταξάκης θα κυκλοφορεί στα Χανιά με ένα μηχανάκι, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook