Το ελικοπτεροφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Kearsarge θα καταπλεύσει , νωρίς το πρωί της Παρασκευής 4/3 στην προβλήτα Κ14 της ναυτικής βάσης  της Σούδας προκειμένου ν ’ανεφοδιαστεί και να συμμετάσχει στον αποκλεισμό της Λιβύης, από την διεθνή κοινότητα.

Το ελικοπτεροφόρο, μεταφέρει περίπου 2.000 πεζοναύτες, που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να επιχειρήσουν ανά πάσα στιγμή σε «καυτές» περιοχέ, ενώ έχει 1.100 ναύτες πλήρωμα και 77 αξιωματικούς.

Το USS Kearsarge μεταφέρει επίσης αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη, ενώ είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx.


Οι Αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δυνάμεις, σφίγγουν σταδιακά τον κλοιό, ενώ εντείνεται και η ψυχολογική πίεση της διεθνούς κοινότητας στο καθεστώς Καντάφι.

Προς το παρόν το ενδεχόμενο της στρατιωτικής επέμβασης δεν προκρίνεται από τον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, ενώ για όλα θα χρειαστεί απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook