Σε ρυθμούς χάντμπολ κινείται τις τελευταίες μέρες η Κρήτη. Οι προετοιμασίες της διοργάνωσης του αγώνα της Εθνικής Ανδρών χάντμπολ για τον αγώνα με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2012, της Τετάρτη 9/3/2011 στο κλειστό του Κλαδισού βρίσκονται στην τελική ευθεία .

Οι πρωτεργάτες της κινητοποίησης για την επιτυχή έκβαση αυτής της διοργάνωσης που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΟΧΕ δηλώνουν αισιόδοξοι για την επιτυχία του αγώνα σε οργανωτικό αλλά αγωνιστικό επίπεδο.

Όπως ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος δήλωσε: «Ο Δήμος Χανίων ενισχύει κάθε προσπάθεια, που συμβάλλει στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού, έχοντας ως βασική αρχή ότι η προαγωγή του αθλητισμού αποτελεί μέτρο σύγκρισης για το επίπεδο του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Με ιδιαίτερη χαρά η πόλη μας φιλοξενεί και στηρίζει την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας Χάντμπολ, καθώς θεωρούμε ότι με διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας η πόλη μας μετατρέπεται σε τόπο διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών γεγονότων».

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Δημήτρης Λειψάκης, συμπλήρωσε: «Η διεξαγωγή της αναμέτρησης της Εθνικής ομάδας των Ανδρών με το εθνικό συγκρότημα της Ολλανδίας για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Χάντμπολ Ανδρών για το 2012 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της πόλης μας. Σταθερά προσανατολισμένοι στην προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, στηρίζουμε ιδιαίτερα τις διοργανώσεις, που αφορούν τον αθλητισμό και τη νέα γενιά».

Από την πλευρά του Δήμου Πλατανιά ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Δασκαλάκης και υπεύθυνος σε θέματα για τη διοργάνωση δηλώνει:
«Η διοργάνωση γίνεται από κοινού με το Δήμο Χανίων στις εγκαταστάσεις του Δήμου Χανίων. Εμείς υποστηρίζουμε τέτοιους είδους διοργανώσεις που προάγουν τον αθλητισμό και δίνουν παράδειγμα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτόν και κυρίως με το χάντμπολ ένα άθλημα που βρίσκεται ακόμα σε περίοδο κύησης στο δήμο μας. Ο Δήμος μας προτίθεται να στηρίξει και άλλες τέτοιες προσπάθειες ,οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και προάγουν τον τόπο μας».

Ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά ευχαριστούν από κοινού τον όμιλο εταιριών Κρομμυδάκη και το ξενοδοχείο του «Caldera» για τη φιλοξενία της εθνικής ομάδας χάντμπολ των Ανδρών που είναι χορηγία, καθώς και τον όμιλο Γιαννούλη για την φιλοξενία της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας στο ξενοδοχείο του ομίλου “Santa Marina”, που είναι επίσης χορηγία.