Κρατούμενοι ή πρώην έγκλειστοι του σωφρονιστικού καταστήματος Αλικαρνασσού εκτιμά ο σωφρονιστικός υπάλληλος ότι κρύβονται πίσω από την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητο της συζύγου του, το οποίο χρησιμοποιεί κυρίως εκείνος για τις μετακινήσεις του.

Αυτό φέρεται να είπε ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πήγες στις δύο καταθέσεις που έδωσε σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που αναζητούν την άκρη του νήματος στην πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ο υπάλληλος της φυλακής έδωσε την πρώτη κατάθεση σε αξιωματικούς της κρατικής ασφάλειας λίγη ώρα μετά που βρέθηκε η βόμβα κάτω από το αυτοκίνητό του την Τετάρτη το απόγευμα, αλλά και χθες το πρωί οπότε και κλήθηκε να μεταβεί από τη φυλακή όπου βρισκόταν στο αστυνομικό μέγαρο για να καταθέσει συμπληρωματικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες ενημέρωσης, ο ίδιος δεν κατονόμασε συγκεκριμένα άτομα και ανέφερε ότι μπήκε στο στόχαστρο κάποιων επειδή είναι πολύ αυστηρός στο πλαίσιο των επαγγελματικών του καθηκόντων, επειδή πολλές φορές δεν είναι αρεστός διότι τηρεί πιστά τους κανονισμούς και δεν κάνει τα στραβά μάτια και χατίρια κανενός.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση και την πορεία των ερευνών ανέφερε ότι

«θα πρέπει και ο σωφρονιστικός υπάλληλος να βοηθήσει το έργο της Αστυνομίας και να αναφέρει οτιδήποτε περνάει από το μυαλό του για τους πιθανούς δράστες , εάν επιθυμεί να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

Αστυνομικές πήγες ανέφεραν στην εφημερίδα «Πατρίς» πως ο εκρηκτικός μηχανισμός είναι ευτύχημα που δεν εξερράγη όχι μόνο γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε τεράστιες ζημιές και ενδεχομένως και ανθρώπινα θύματα, αλλά και επειδή είναι πιθανόν το άτομο που τον τοποθέτησε να μην ήταν τόσο προσεκτικό και στο μηχανισμό να βρεθούν τα αποτυπώματα ή το γενετικό του υλικό, στοιχεία όπου θα αναζητηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα όπου και θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες.

Έκτος όμως από τα εργαστήρια της Αστυνομίας οι αστυνομικοί περιμένουν απαντήσεις και από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων υπόπτων από το περιβάλλον της φυλακής. Υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει ενημερωθεί μας είπε ότι θα ζητηθεί και η βοήθεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στελέχη της οποίας έχουν παγιδεύσει τηλέφωνα της φυλακής.


ΠΑΤΡΙΣ