Σε ό,τι περισσέψει από τα αρτοποιία… ποντάρει πολύς κόσμος πλέον στο Ηράκλειο, προκειμένου να φάει!
Η οικονομική δυσπραγία πολλών νοικοκυριών έχει φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης τα μέλη τους, τα οποία δεν έχουν ούτε… λίγα λεπτά για να αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί!

Στην άλλη μεριά, βρίσκονται κι εκείνοι, οι οποίοι αρνούνται και αγωνίζονται ακόμη για να μην φτάσουν σε αυτό το σημείο και ζητούν… βερεσέ από το αρτοποιείο της γειτονιάς τους για να εξασφαλίσουν το ψωμί στο καθημερινό τραπέζι της οικογένειάς τους.
Την ίδια στιγμή, η τιμή αυτού του προϊόντος πρώτης ανάγκης αναμένεται να αυξηθεί τον ερχόμενο μήνα.

Συνταξιούχοι

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετούς συναδέλφους σε συνοικιακά κυρίως αρτοποιία, οι οποίοι δουλεύουν με βερεσέ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, αφού γνωρίζουμε τη δύσκολη κατάστασή τους», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών Νομού Ηρακλείου, Βασίλης Τούλης.
Μάλιστα, οι περισσότεροι που προβαίνουν σε αυτήν τη λύση φαίνεται ότι είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι στο τέλος του μήνα, όταν παίρνουν τη σύνταξή τους, φροντίζουν να εξοφλούν και τα χρέη τους στο φούρνο της γειτονιάς, μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού, του ενοικίου, των φαρμάκων και των γιατρών τους…

Ανησυχία

Το ανησυχητικό φαινόμενο όμως που κάνει την εμφάνισή του τους τελευταίους μήνες, κυρίως σε αρτοποιία του κέντρου του Ηρακλείου, είναι ότι κάποιες οικογένειες πηγαίνουν στα εν λόγω καταστήματα την ώρα που κλείνουν και ζητούν ό,τι έχει περισσέψει!
«Είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός, όμως είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή. Άλλωστε γιατί να πετάμε στα σκουπίδια ό,τι δεν έχουμε πουλήσει και να μην τα δίνουμε καλύτερα σε ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε;», τονίζει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook