Έκκληση για τη σύσταση ενός πανευρωπαϊκού φορέα που θα διαχειρίζεται τις διασώσεις τραπεζών στην Ευρωζώνη απηύθυνε προς τις αρμόδιες αρχές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως μεταδίδει το Reuters.

\”Η ανάγκη ενίσχυσης της εποπτείας και διάσωσης τραπεζών στην Ευρωζώνη είναι πιο ξεκάθαρη πλεόν (σαν αποτέλεσμα της κρίσης)\”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, σε συνέδριο για την δημοσιονομική ολοκλήρωση. \”Το να εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση είναι πολύ σημαντικό στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε σήμερα\”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, παρουσίασε τις προτεραιότητες της ΕΚΤ ως προς τις τράπεζες.

\”Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να μεταβούμε σε ένα όσο το δυνατόν περισσότερο εναρμονισμένο πανευρωπαϊκό καθεστώς διάσωσης των τραπεζών\” είπε.

\”Επίσης για τις μεγάλες τράπεζες που έχουν συστημική σημασία -υπάρχουν περίπου 36 μεγάλες τράπεζες- χρειαζόμαστε πραγματικά ένα ταμείο διάσωσης, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να λύσουμε το ακανθώδες ζήτημα αναφορικά με το μοίρασμα του βάρους στην κρίση\” σημείωσε ο Constancio.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook