Η χώρα μας αποτελεί το πρώτο στόχο και τον πιο αδύναμο κρίκο μιας πραγματικής θεομηνίας. Οι ευρωπαϊκές ελίτ από κοινού με τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και των συμμάχων της, επιχειρούν να οικοδομήσουν την πολιτική και οικονομική τους ηγεμονία στα ερείπια της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή ιδέα, η φλόγα της οποίας θερμαίνει τις καρδιές των ανθρώπων, έχει δυσφημισθεί από τους κύκλους του παρασιτικού κεφαλαίου και τους θιασώτες της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, που βάζουν χωρίς δισταγμό στο περιθώριο τις ανάγκες των ανθρώπων για να ικανοποιήσουν τη βουλιμία τους για εύκολο και χωρίς όρια κέρδος.

Για μας όμως, την Ελλάδα, τη μήτρα της Ευρώπης, αλλά και τους δημοκράτες όπου γης, το όραμα της ενωμένης Ευρώπης δεν χωράει μέσα στο κοστούμι του νεοφιλελεύθερου μονόδρομου. Αλλά και κανείς δεν μπορεί να κλονίσει τον σταθερό προσανατολισμό μας, την πίστη μας στην ευρωπαϊκή προοπτική, στην αλληλεγγύη και την πραγματική σύγκλιση.

Για μας όμως δεν νοείται Ενωμένη Ευρώπη χωρίς οικονομική και κοινωνική ενοποίηση, χωρίς δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς εργασία και πρόσβαση για όλους στα δημόσια αγαθά. Απαιτείται μια δημοκρατική πανστρατιά σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς και θα σηματοδοτήσει αλλαγή πορείας. Ο Σαρκοζύ τρέμει την οργή του γαλλικού λαού κι ακολουθεί η Μέρκελ. Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη…

Η χώρα μας οφείλει στην ιστορία της και το λαό της να κάνει ό,τι απαιτείται για να πάψει να έχει ανάγκη τον ξένο παράγοντα για την επιβίωσή της. Να αλλάξει εκ βάθρων το παραγωγικό και κοινωνικό πρότυπο ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει μία αυτοδύναμη πορεία προόδου, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Ανάμεσα στις προτεραιότητές μας είναι και οι ακόλουθες:

1. Μεταρρύθμιση στο πολιτικό σύστημα: κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Αναδρομικός έλεγχος του πόθεν έσχες από ανεξάρτητη δικαστική αρχή όλων όσων διετέλεσαν σε θέσεις ευθύνης. Δήμευση της περιουσίας και τιμωρία όσων αποδειχθεί ότι έκλεψαν.

2. Γενναία παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα: ρύθμιση των δανείων με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του δανειολήπτη. Κούρεμα, επιμήκυνση, χαμηλά επιτόκια. Να διοχετευθεί χρήμα από τις Τράπεζες στην πραγματική Οικονομία για νέες θέσεις εργασίας και τη στήριξη των μικρομεσαίων, της αγροτιάς, της υγιούς επιχειρηματικότητας.

3. Καμία περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης εργαζομένων και συνταξιούχων. Αποκατάσταση των αδικιών το συντομότερο, ξεκινώντας από τους πιο αδύναμους. Έλεγχος τραπεζικών καταθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Φορολογική δικαιοσύνη!

4. Παραγωγική ανασυγκρότηση με ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα: κατάργηση μεσαζόντων, στήριξη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, χαμηλότοκα δάνεια και ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων. Μείωση τιμής λιπασμάτων και φαρμάκων με χτύπημα των καρτέλ. Επιδότηση της παραγωγικής καλλιέργειας, τυποποίηση προϊόντων και είσοδος στις διεθνείς αγορές με στήριξη του κράτους. Άμεση νομοθετική ρύθμιση για να λειτουργούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες με προσωπικό ασφαλείας!

5. Στήριξη των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών (π.χ. βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ), καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Φάρμακα χρονίων πασχόντων χωρίς συμμετοχή.

Ας κάνουμε τα λάθη και οι αδυναμίες της προηγούμενης περιόδου δίδαγμα για επανασύνδεση με το λαό και τις ανάγκες του και καταλύτες αλλαγής. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Βαγγέλης Βενιζέλος δείχνουν τον δρόμο μιας εθνικής πορείας εξόδου από την κρίση.

Αξίζει να αγωνιστούμε για να μείνει η νέα γενιά στον τόπο της, για να υπάρξει ελπίδα ξανά!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook