Eνώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή απολογείται αυτή την ώρα η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου να απαντήσει στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, σχετικά με την εμπλοκή της στην υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να δέχθηκε ο πρώην υπουργός.

Η κ. Σταμάτη καλείται να εξηγήσει στον ανακριτή τόσο για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέσω δύο εξωχώριων εταιρειών που αποδίδονται στον σύζυγό της, όσο και για χρηματικά ποσά που λάμβανε, πριν παντρευτεί τον Άκη Τσοχατζόπουλο, από τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η αγορά του επίμαχου ακινήτου και οι εργασίες ανακαίνισης έγιναν με χρήματα που είναι προϊόν παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού.

Σήμερα απολογείται, επίσης, και ο αδελφός της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του σπιτιού στην Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας ψευδές όνομα, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος εταιρείας από την οποία εμφανίζεται να αγοράζει η αδελφή του το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα και η δικηγόρος που εμφανίζεται ως νόμιμη εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της συγκεκριμένης εταιρίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook