Σε κατάσταση αποσύνθεσης έχουν περιέλθει οι δημόσιες σχολές τουρισμού του ΟΤΕΚ, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, Νίκο Νημά.

Σύμφωνα πάντα με τον Αντιπρόεδρο βασική αιτία είναι η κρατική υποχρηματοδότηση που έχει κρατήσει πολλές σχολές κλειστές ενώ κανονικά θα έπρεπε να λειτουργούν κανονικά από τον περασμένο Οκτώβριο.

Θετική εξαίρεση αποτελεί μονάχα η σχολή του Αγίου Νικολάου ενώ οι υπόλοιπες βιώνουν την πλήρη κρατική αδιαφορία μετά από πάνω από 30 χρόνια λειτουργίας και  προσφοράς στη δημόσια εκπαίδευση πάνω σε ζητήματα τουρισμού.

Το θέμα είναι σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλές είναι  ξενοδοχειακές μονάδες που  στελεχώνονται με απόφοιτους των σχολών του ΟΤΕΚ και θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας η τυχόν κατάργησή τους, ιδίως και των τμημάτων μετεκπαίδευσης, όπου καταρτίζονται οι ήδη εδώ και 3 χρόνια εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα.

Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν και αντίθετο στην σημαντική αναπτυξιακή προσπάθεια που λαμβάνει χώρα στην Κρήτη μέσα από προγράμματα \”Πράσινου\” ή \’\’Εναλλακτικού\” Τουρισμού

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook