Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε, σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung, το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας («Δημοσιονομικό Σύμφωνο»), ενώ παράλληλα απέρριψε τις επικρίσεις ότι η Ευρώπη δεν λαμβάνει μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη.

Η Μέρκελ δηλώνει στην εφημερίδα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεξεργάζονται συγκεκριμένες προτάσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

«Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης και υπογράφηκε από 25 ηγέτες και έχει ήδη επικυρωθεί από την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Τα κοινοβούλια σε ολόκληρη την Ευρώπη κατευθύνονται προς την επικύρωσή του. Η Ιρλανδία διεξάγει δημοψήφισμα επ\’ αυτού στο τέλος Μαΐου», λέει και τονίζει:

«Δεν υπάρχει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης».

«Το θέμα της ανάπτυξης, την οποία ζητούν πολλοί, είναι από καιρό ο δεύτερος άξονας της πολιτικής μας μαζί με τη δημοσιονομική πειθαρχία» σημειώνει, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ήδη συμφωνήσει να παρουσιάσουν συγκεκριμένα σχέδια για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης κατά τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook