Την αγορά του νησιού Οξειά, στο σύμπλεγμα των Εχινάδων κοντά στην Ιθάκη, φέρεται να έχει δρομολογήσει η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Telegraph. Η εφημερίδα υποστηρίζει, μάλιστα, πως υπάρχει συμφωνία για την πώληση του νησιού, έκτασης 4.200 στρεμμάτων, έναντι 5 εκατ. ευρώ.

Πάντως, η αγοραπωλησία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αφού, όπως είπε στα Νέα ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός, δεν έχει δηλωθεί στον δήμο η αναγκαία πράξη μεταβίβασης.

Τα Νέα αναφέρουν, επίσης, πως το νησάκι αγοράζει εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, η οποία ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η αρχική τιμή πώλησης του νησιού ήταν 6,9 εκατ. ευρώ, αλλά μειώθηκε στα 5 εκατ. ευρώ επειδή οι αγοραστές φέρονται να επικαλέστηκαν τη μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα από την ελληνική κυβέρνηση των φόρων στα ακίνητα.

Η Οξειά παρουσιάζεται σαν ένα από τα πιο περιζήτητα διεθνώς νησιά στις εξειδικευμένες ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων που ασχολούνται με αγοραπωλησίες ιδιωτικών νησιών.

Στην ιστοσελίδα του γραφείου Vladi Private Islands εμφανίζονται τουλάχιστον τρία ακόμη ελληνικά ιδιωτικά νησιά: η Αγία Τριάδα στην Εύβοια, ο Άγιος Αθανάσιος απέναντι από την Ιτέα, και η Αργυρόνησος, κοντά στην Εύβοια.