Για την εφαρμογή-υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου η πρώτη συνεδρίαση
των μελών των ομάδων εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και των περιφερειακών ενοτήτων.

Στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το αναπτυξιακό πλάνο για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και εξειδίκευση του ανά περιφερειακή ενότητα, δήμο, περιοχή και προϊόν. Επίσης αποφασίστηκε στις επόμενες ημέρες να γίνει συνάντηση των ομάδων εργασίας οι οποίες και θα εξειδικεύσουν το αναπτυξιακό-καλλιεργητικό σχεδιασμό.

Στη συνέχεια οι τέσσερις ομάδες που έχουν συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό στις αντίστοιχες περιφερειακές ενότητες, θα υποβάλλουν τις εισηγήσεις-προτάσεις τους στην ομάδα εργασίας της Περιφέρειας, για να ακολουθήσει η επεξεργασία και η προώθηση της εφαρμογής των δράσεων.

Στην σημερινή σύσκεψη εκτός των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων και φορέων, συμμετείχε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αντώνης Κουντούρης.

Όπως δήλωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη «χρειάζεται σκληρή δουλειά με την στενή συνεργασία και συμμετοχή όλων, προκειμένου το όραμα μας, για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της Κρήτης να γίνει να πραγματικότητα», και πρόσθεσε: «δεν έχουμε την πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook