Πολύ καλή ήταν η παρουσία του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων στο 3ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα του 2012, το οποίο διεξήχθη στο Ηράκλειο την 2η εβδομάδα του Πάσχα.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση από τον ΟΑΧ:

Με την πιο πολυπληθή πιθανόν ομάδα του τουρνουά, 11 αγόρια και 16 κορίτσια, ο Ο.Α.Χ. συμμετείχε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο 3ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα του 2012 που διεξάχθηκε την 2η εβδομάδα του Πάσχα στο Ηράκλειο. Μία 3η θέση, 2 8άδες και 13 παιδιά στο κυρίως ταμπλό της κατηγορίας τους αποτελούν μια εντυπωσιακή παρουσία για το Χανιώτικο τένις σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Η Μπαγορδάκη Μαριάννα πέτυχε την μεγαλύτερη επιτυχία στα κορίτσια 18, μια κατηγορία με λίγες όμως συμμετοχές, όπου κατέλαβε την 3η θέση νικώντας στον προημιτελικό το Νο 2 του τουρνουά Παπακυριακού με 7/5 6/3 αν και βρέθηκε να χάνει και 1/5! Στο 1ο σετ. Στον ημιτελικό ηττήθηκε από την νικήτρια του τουρνουά Μαρκεσίνη με 1/6 0/6. Η Μπενιουδάκη Κατερίνα αν και έπαιξε ένα από τα καλύτερα της παιχνίδια αποκλείστηκε στην 8άδα από την Αργυρού στο 3ο σετ με σκορ 2/6 7/6(7) 4/6.

Στα κορίτσια 16 για 3η συνεχόμενη φορά φέτος η Ξηρογιάννη Ελένη κατέλαβε μία θέση στις 8 καλύτερες αθλήτριες επιβεβαιώνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο την αγωνιστική της άνοδο μέσα στο 2012. Πέτυχε για μία φορά ακόμα 2 νίκες στο κυρίως ταμπλό επί των Πέτα και Γεννηματά αλλά ηττήθηκε στον προημιτελικό από την Μπότσα. Στην ίδια κατηγορία η Κουκλάκη Ελένη έφτασε ως τους 16 για άλλη μία φορά πετυχαίνοντας μάλιστα μια πολύ εντυπωσιακή και δύσκολη νίκη εναντίον της Κριεζή με σκορ 2/6 7/6(4) 7/6(6). Στην συνέχεια ηττήθηκε από την Υφαντή αν και προσπάθησε αρκετά. Επίσης η Κρασουδάκη Θέμις κατάφερε να μπει στο κυρίως ταμπλό νικώντας σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι την Καρδαμανίδη με σκορ 2/6 6/4 6/0 αλλά ενώ κληρώθηκε ξανά στο κυρίως ταμπλό μαζί της (μπήκε σαν lucky looser) και έπαιξαν έναν επίσης συναρπαστικό αγώνα που έληξε 3/6 6/4 7/5 υπέρ της αθλήτρια από το Χαϊδάρι.

Στα κορίτσια 12 από τον Ο.Α.Χ. συμμετείχαν 6 αθλήτριες με την Κοκκινάκη Ευαγγελία να πετυχαίνει 3 εύκολες νίκες, η μία στο κυρίως ταμπλό και να φτάνει ως τον γύρο των 16 όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια του τουρνουά Καρβούνη. Η Κοκκινάκη Ευγενία πέτυχε και αυτή 2 εύκολες νίκες στα προκριματικά αλλά στο ταμπλό ηττήθηκε από την Κανελλοπούλου με σκορ 6/2 1/6 3/6 δείχνοντας ότι δεν απέχει πολύ από το πιο υψηλό επίπεδο. Στην ίδια κατηγορία είχαν καλή παρουσία η Μιουμπή Μύριαμ και η Μπαλάσκα Βασιλική που πέτυχαν 1 νίκη και ηττήθηκαν στον τελευταίο γύρο των προκριματικών ενώ η Κουριδάκη Αθηνά και Κουκλάκη Ευγενία αποκλείστηκαν στον 1ο προκριματικό.

Ο Κηπουρός Σταύρος πέτυχε την καλύτερη επίδοση στα αγόρια κάτω των 14άρων αφού έφτασε ως τους 16 νικώντας τον Σβήγκα στον 1ο γύρο με 6/1 6/3 αλλά στον 2ο γύρο αποκλείστηκε από το Νο 1 Τσιρανίδη με 3/6 1/6. Ο Σχοινοπλοκάκης Κωνσταντίνος πετυχαίνοντας με καλή απόδοση μια καλή νίκη στα προκριματικά εναντίον του Τζελάτη μπήκε στο ταμπλό όπου επίσης αποκλέιστηκε από τον Τσιρανίδη με 2/6 2/6. Ναούμ Σπύρος και Αρετάκης Γιάννης πέτυχαν 1 εύκολη νίκη αλλά στον τελευταίο γύρο των προκριματικών αν και το πάλεψαν τελικά ηττήθηκαν από Καλαμπάκα και Καπίρη αντίστοιχα.

Στα αγόρια 12 οι Τσιβουράκης Αντώνης και Αλεξάκης Πέτρος πέτυχαν 2 νίκες στα προκριματικά και κατάφεραν να προκριθούν για 1η φορά φέτος στο κυρίως ταμπλό όπου εκεί γνώρισαν την ήττα στον 1ο γύρο. Στην ίδια κατηγορία Γατούδης Νίκος, Τζανάκης Κυριάκος, Κωνστανταράκης Αντώνης και Σπανουδάκης Παύλος γνώρισαν την ήττα στον 1ο προκριματικό γύρο.

Στην κατηγορία των κοριτσιών 14 η Μαθιουδάκη Γιολένα και Ναούμ Μαρία ξεκίνησαν την προσπάθεια τους στα προκριματικά όπου αφού νίκησαν τις Σιγάλα με 5/7 6/1 6/0 και Καρπούζη 6/2 6/2 μπήκαν στο κυρίως ταμπλό. Εκεί αποκλείστηκαν η μεν Μαθιουδάκη από την Τσιάρα με 4/6 3/6 η δε Ναούμ από την Λαθούρη 4/6 2/6. Η Τζανάκη Ισμνήνη, η Ξηρογιάννη Ματίνα και Διγαλάκη Κορίνα πέτυχαν μία νίκη αλλά ηττήθηκαν στον τελευταίο προκριματικό γύρο.

Τέλος ο Αλεξάκης Αβραάμ ηττήθηκε στον 1ο προκριματικό γύρο στην κατηγορία κάτω των 16 από τον μετέπειτα νικητή της κατηγορίας Γιάππο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook