Με δικαστική απόφαση από την πρώτη Μαΐου τα φημισμένα σε όλο τον κόσμο coffee shops της Ολλανδίας θα ρίχνουν «πόρτα» στους τουρίστες. Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές θέλουν να βάλουν ένα τέλος στην παράνομη διακίνηση των ναρκωτικών, ελαφριών και μη, μιας και αρκετοί είναι αυτοί που εκμεταλλευόντουσαν την ανοχή της πολιτείας στη χρήση της ινδικής κάνναβης.

Βάσει του νέου νόμου, θα επιτρέπεται μόνο σε Ολλανδούς υπηκόους η είσοδος στα καφέ, οι οποίοι ενδεχομένως θα επιδεικνύουν μια σχετική κάρτα. Πάνω από 700 τέτοιου είδους καφέ λειτουργούν στην Ολλανδία, όπου επιτρέπεται η χρήση ελαφριών ναρκωτικών. Στόχος του νέου μέτρου είναι να μετατραπούν σε «κλειστές» ολλανδικές λέσχες, μέχρι και 2.000 μέλη, άνω των 18 ετών.

Η απαγόρευση θα ισχύσει για αρχή σε τρεις νότιες επαρχίες της Ολλανδίας την Πρωτομαγιά και έπειτα θα τεθεί και στην υπόλοιπη χώρα. Πάντως ήδη έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών, οι οποίοι κάνουν λόγο για άδικη διάκριση μεταξύ ντόπιων και τουριστών, ενώ μια ομάδα από αυτούς προσέφυγαν σε δικαστήριο στη Χάγη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook