Εναγώνιες είναι οι προσπάθειες της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων για την επαναλειτουργία της μονάδας ενδιάμεσης νοσηλείας νεογνών και με στόχο μέχρι το τέλος Μαρτίου να επαναλειτουργήσει η Μονάδα. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ,μετά από συνάντηση που είχε ο διοικητής του ιδρύματος Χαράλαμπος Δουλγεράκης με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στο Ηράκλειο συμφωνήθηκαν τα εξής :

Ο υπουργός Υγείας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να ξεμπλοκαριστεί από το υπουργείο Οικονομικών η πρόσληψη δύο εξειδικευμένων παιδιάτρων από τα Χανιά, οι οποίοι είχαν ανταποκριθεί σε σχετική προκήρυξη και  εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα είναι έτοιμοι για να αναλάβουν εργασία στην μονάδα νεογνών.

Παράλληλα θα προχωρήσει η νέα προκήρυξη για την πρόσληψη δύο νεογνολόγων, αλλά επειδή οι σχετικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ανταπόκριση και η προκήρυξη να είναι άγονη, θα γίνει προκήρυξη για την πρόσληψη δύο επικουρικών νεογνολόγων.

Οι διαδικασίες για τους επικουρικούς (που αναλαμβάνουν εργασία για ένα έτος) είναι πολύ πιο σύντομες και υπάρχει δυνατότητα οι ίδιοι , στην συνέχεια, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και στην προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω καταβάλλεται προσπάθεια να εξευρεθεί (και να πειστεί) νεογνολόγος που υπηρετεί σε άλλη πόλη της χώρας η οποία να έρθει με απόσπαση στην μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων.

Στην καλύτερη περίπτωση , εάν προχωρήσουν καλά όλα τα παραπάνω, τότε μέχρι το τέλος Μαρτίου η διευθύντρια της Μονάδας ενδιάμεσης νοσηλείας νεογνών κα Ελένη Απαζίδου θα έχει στην διάθεσή της τους δύο εξειδικευμένους παιδιάτρους και πιθανόν και την μια αποσπασμένη νεογνολόγο ή τους δύο επικουρικούς νεογνολόγους εφόσον βέβαια υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων από γιατρούς. 

Βέβαια , όπως έχει τονιστεί απο την διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, η Μονάδα ενδιάμεσης νοσηλείας δεν αποτελεί λύση και για τον λόγο αυτό πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και με την συνδρομή του συνόλου των Βουλευτών, των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των φορέων καθώς και ολόκληρης της κοινωνίας της Δυτικής Κρήτης για την δημιουργία κανονικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook