H κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου θα αποφασίσει πως θα χειριστεί το θέμα των ομολόγων ύψους 6,4 δισ. ευρώ που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), είπε την Παρασκευή ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος στο Reuters.

Ομολογιούχοι που διακρατούν ομόλογα αλλοδαπού δικαίου ύψους 6,4 δισ. ευρώ δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και είναι πιθανό οι κάτοχοί τους να ξεκινήσουν δικαστικό αγώνα σε βάρος της Ελλάδας για την αποζημίωσή τους.

Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνεται και ομόλογο ύψους 435 εκατ. ευρώ που λήγει στις 15 Μαΐου.

«Η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να αποφασίσει τι θα γίνει με αυτά τα ομόλογα […] σε συνεννόηση με την ευρωζώνη», είπε σε δημοσιογράφους ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, εξερχόμενο του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η νέα κυβέρνηση θα έχει τρεις επιλογές: να αποπληρώσει τα ομόλογα στη λήξη τους, να μην τα αποπληρώσει, ανοίγοντας πιθανόν τον δρόμο για την διεκδίκηση αποζημίωσης μέσω της δικαστικής οδού ή να υποβάλει νέα πρόταση.

«Η απόφαση μπορεί να ληφθεί έως τα τέλη Μαΐου καθώς υπάρχει περίοδος χάρητος 15 ημερών για το ομόλογο που λήγει στις 15 Μαϊου», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «για αυτό το θέμα υπήρξε νωρίτερα σήμερα τηλεδιάσκεψη με το EURO Working Group […] δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συζητήθηκε».

Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής στο PSI, ομολόγων εγχώριου και αλλοδαπού δικαίου ανήλθε στο 96,9%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook