Τη δημοπράτηση έργων βελτίωσης του οδοστρώματος στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, ύψους 16 εκατ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης υπέγραψε την περιληπτική διακήρυξη δημοπρασίας του 3ο υποέργου της οδικής ασφάλειας που αφορά την κατασκευή ασφαλτικών έργων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Οι παρεμβάσεις του έργου θα αφορούν σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου και στις τέσσερις Περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κρήτης όπου ο ασφαλτοτάπητας έχει γίνει ολισθηρός και πολλές φορές σε θέσεις με μη επαρκή η και ανάποδη επίκληση σε στροφές, και θα υπάρξει βελτίωση πρόσφυσης (αντιολισθητικός τάπητας), αποκατάσταση η και αντικατάσταση οδοστρωμάτων, τεχνικά έργα.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007–2013, (ΟΠΣ 372069, Κωδικός ΕΠ0028 ΣΑ 2012ΕΠ00280002) και από Εθνικούς Πόρους.
Οι φάκελοι προσφορών πρέπει να επιδοθούν στην αρμόδια επιτροπή που θα συνεδριάσει για το σκοπό αυτό, την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 στις 10 το πρωί, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης.
Η προκήρυξη της σύμβασης έχει αποσταλεί ήδη στην Υπηρεσία Επίσημων Δημοσιεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Και δράσεις εθελοντισμού

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την στήριξη του στον εθελοντισμό που αναπτύσσεται για την οδική ασφάλεια, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για θέματα οδικής ασφάλειας ‘Make Roads Safe Hellas’ Γιώργο Μυλωνογιάννη, και το Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Πρόληψης Ατυχημάτων Γιάννη Λιονάκη, ο οποίος είναι σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής ασφάλειας.

«Στηρίζουμε την εκστρατεία για την χρήση κράνους μοτοσυκλέτας στην Κρήτη, που υλοποιεί η μη κερδοσκοπική οργάνωση ‘Make Roads Safe Hellas’. Η Περιφέρεια Κρήτης καταβάλει κάθε προσπάθεια με το πρόγραμμα έργων, αλλά και με στοχευμένες επεμβάσεις για την βελτίωση του οδικού δικτύου ώστε να διασφαλίσουμε την ανθρώπινη ασφάλεια αλλά και να συμβάλουμε στην τοπική ανάπτυξη» δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Πρόληψης Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης πρόσθεσε, ότι «το πρόβλημα των τροχαίων στην Κρήτη είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζουμε. Υπάρχει αναγκαιότητα αφύπνισης όλων όσων έχουν ευθύνη, Πολιτεία, Αστυνομία, εθελοντικοί φορείς εκπαιδευτικοί , γονείς. Στα πλαίσια λειτουργίας από την Περιφέρεια του προγράμματος ‘Ασφαλής Κρήτη’ ετοιμάζουμε δράσεις που θα αναφέρονται και στην χρήση κράνους, διανομή υλικού καθώς επίσης και στις βελτιώσεις του οδικού δικτύου έργο που ήδη είναι σε εξέλιξη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook