Στη Σαουδική Αραβία βρίσκονται οι χήρες και τα ορφανά του άλλοτε νούμερο ένα καταζητούμενου, Οσάμα μπιν Λάντεν. Οι γυναίκες και τα παιδιά είχαν απελαθεί από το Πακιστάν και έφτασαν στην Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υεμενίτικης οργάνωσης «Hood», η οποία παρακολουθεί την περίπτωση της Υεμενίτισσας συζύγου του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Οι σαουδαραβικές αρχές μέχρι στιγμής τηρούν σιγή ιχθύος για την επιστροφή της οικογένειας του μπιν Λάντεν στη χώρα.

«Η Υεμενίτισσα, μαζί με τα άλλα μέλη της οικογένειας του μπιν Λάντεν, έφτασε στη Σαουδική Αραβία. Συνοδεύεται από τα παιδιά της και τον αδελφό της. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για την επιστροφή της στην Υεμένη», ανέφερε ο Μοχάμεντ Νάτζι Αλάου, ο επικεφαλής της Hood, μιας οργάνωσης για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, διευκρινίζοντας ότι οι πληροφορίες του προέρχονται από τον Ζακαρία Άμπντελ Φάταχ αλ-Σαντάα, τον αδελφό της Υεμενίτισσας χήρας του μπιν Λάντεν, Άμαλ.

Ο Ζακαρία πήγε ο ίδιος στο Πακιστάν για να πετύχει τον επαναπατρισμό της αδελφής του, της νεότερης από τις συζύγους του μπιν Λάντεν με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της από το Ισλαμαμπάντ η Άμαλ αναμένεται να επιστρέψει στην Υεμένη μέσω Σαουδικής Αραβίας.

Η απέλαση της οικογένειας του Μπιν  Λάντεν επιτρέπει στο Πακιστάν να γυρίσει σελίδα, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα, στις 2 Μαΐου 2011, σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο σπίτι του στο Αμποταμπάντ.