Τη σφοδρή αντίθεση του στα στερεότυπα για τους «τεμπέληδες Έλληνες» τα οποία είναι διαδεδομένα στη χώρα του εκφράζει σε συνέντευξη του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκόντο Βεστερβέλε.

Μιλώντας στη Zeit αναφέρει ότι είναι «αξεπέραστα σε ανοησία στερεότυπα» ότι οι Έλληνες «κάθονται κάτω από ένα δέντρο, τρώνε ελιές και πίνουν ρετσίνα ενώ οι Γερμανοί εργάζονται σκληρά».

Εξίσου ανόητη, συνεχίζει, είναι και η ιδέα ότι «σύντομα στην Ευρώπη όλοι θα μιλούν γερμανικά» επιρρίπτωντας εμμέσως ευθύνες στην κακή διατύπωση δηλώσεων του προέδρου της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, Βόλκερ Κάουντερ.

Στην ίδια συνέντευξη, σε ερώτηση αν οι γερμανικές απαιτήσεις περί λιτότητας εξοργίζουν τους λαούς που διέρχονται φάσης λιτότητας (όπως τους Έλληνες ή τους Ισπανούς), ο Βεστερβέλε επιμένει ότι η χώρα του εστιάζει στη δημοσιονομική πειθαρχία και στηρίζει την ανάπτυξη μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Τέλος σε ό,τι αφορά την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων , την οποία αποφάσισε η Δανία, επισήμανε ότι η ελευθερία μετακίνησης στην Ευρώπη δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook