Σχεδόν 200 Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί, του χώρου της Αριστεράς, πραγματοποίησαν σήμερα – Παρασκευή διαδήλωση στη συνοικία Μπέιτ Χανίνα στην ανατολική Ιερουσαλήμ επειδή πρώτη φορά, κατόπιν δικαστικής απόφασης του προηγουμένου μηνός, κατοίκησαν εκεί έποικοι, σε δύο σπίτια της, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου.

\”Σταματείστε να κλέβετε την παλαιστινιακή γη\” έγραφε το πανό ενός διαδηλωτή. Προκλήθηκαν αρκετές συμπλοκές, μεταξύ των εποίκων και των διαδηλωτών από τη μία αλλά και των διαδηλωτών με την ισραηλινή αστυνομία από την άλλη.

Παράλληλα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ παρέλαβε νωρίτερα σήμερα το αίτημα της κυβέρνησης Νετανιάχου, \”να ανασταλεί η κατεδάφιση 30 κατοικιών εποίκων μέσα σε παλαιστινιακή ιδιωτική ιδιοκτησία\”.

Η κατεδάφιση προβλεπόταν να γίνει έως την πρωτομαγιά. Η κυβέρνηση Νετανιάχου αναζητεί τη νομική φόρμουλα, για να διατηρηθούν τα σπίτια των εποίκων, αναφέρουν μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο καλά πληροφορημένες νομικές ισραηλινές πηγές.

Σήμερα, περίπου 200 χιλιάδες έποικοι είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή της ανατολικής Ιερουσαλήμ (όχι όμως στη συνοικία Μπέιτ Χανίνα) και άλλοι 340 χιλιάδες έποικοι είναι εγκατεστημένοι σε όλη τη Δυτική Όχθη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook