Εκρηκτική αναμένεται η αυριανή ημέρα στη Γερμανία καθώς το IG Metall, πανίσχυρο εργατικό συνδικάτο του μεταλλουργικού τομέα με 700.000 μέλη πρόκειται να ξεκινήσει σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων.

Με κύριο αίτημα τους τις μισθολογικές αυξήσεις οι εργαζόμενοι του μεταλλουργικού τομέα, τη ραχοκοκαλιά της γερμανικής βιομηχανίας, που αγγίζουν τα 3,6 εκατομμύρια σε όλη τη χώρα πρόκειται να κατέβουν στους δρόμους από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Οι πρώτες απεργίες αναμένεται να πλήξουν επιχειρήσεις όπως η MAN, η Siemens, η Osram, η ThyssenKrupp, η Bosch και η Continental.

Το συνδικάτο κι οι εργοδότες βρίσκονται στον τρίτο γύρο των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, μια και απέρριψαν πριν λίγους μήνες πρόταση για αυξήσεις 3%. Χαρακτήρισαν δε, ως «εντελώς ανεπαρκή» την πρόταση των εργοδοτών αντιπροτείνοντας αυξήσεις της τάξης του 6,5% κι υποστηρίζοντας ότι αυτή η αύξηση θα διασφαλίσει «μια σωστή συμμετοχή στην οικονομική ανάπτυξη».

Εμπνευσμένοι δε από την αύξηση 6,3% που δέχθηκαν στους μισθούς τους οι δημόσιοι υπάλληλοι έπειτα από σειρά διαπραγματεύσεων και απεργιών, οι εργαζόμενοι των εταιριών μεταλλουργίας ελπίζουν ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook