Απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση δηλώνουν οκτώ στους δέκα πολίτες που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο».

Περισσότερο απαισιόδοξες όσον αφορά στην οικονομία εμφανίζονται οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, ενώ η απαισιοδοξία διακατέχει περισσότερο τις «παραγωγικές» ηλικίες από 25 έως 44 ετών. Ο δείκτης απαισιοδοξίας χτυπά «κόκκινο» στην Αθήνα με ποσοστό 90%, ενώ στην περιφέρεια η απαισιοδοξία φτάνει το 73%. Λιγότερο απαισιόδοξοι σε ποσοστό 67% εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας με 80% και των άλλων κομμάτων με 85%.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από τη μελέτη, περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες, αξιολογούν αρνητικά την προσφυγή της χώρας μας στο Μηχανισμό Στήριξης και δεν συμφωνούν με την εφαρμογή, χωρίς παρεκκλίσεις, των όρων του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (ποσοστό 79%) κρίνουν αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία, ενώ μόλις το 14% την κρίνει θετικά. Χαρακτηριστικό της έντασης των αρνητικών κρίσεων είναι ασφαλώς το γεγονός ότι αρνητικά κρίνει την οικονομική πολιτική και το 62% όσων το 2009 επέλεξαν το κυβερνών κόμμα.

Σημειώνεται ότι η έρευνα αφορά το πρώτο δίμηνο του έτους και διεξήχθη το διάστημα 22-28 Φεβρουαρίου 2011 σε δείγμα 1000 ατόμων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

naftemporiki.gr