Ο Μανώλης Όθωνας συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη με τους Ρεθεμνιώτες της Αττικής στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. για να κάνει μία συζήτηση για τη σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, τις εξελίξεις που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Στην ομιλία του ο Μανώλης Όθωνας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όπως όλοι ξέρετε κυβερνητικός βουλευτής, εγώ διατέλεσα μόνο τα δυόμιση προηγούμενα εφιαλτικά χρόνια για την χώρα. Δεν ανήκω στο κεντρικό πολιτικό σύστημα που δημιούργησε την κρίση.

Ανέλαβα και το έκανα με πλήρη συνείδηση και ευθύνη να διαχειριστώ ως πολιτικός τα σπασμένα άλλων πολλών που προηγήθηκαν, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Στο κυβερνητικό τραπέζι εγώ δεν βρήκα, φίλες και φίλοι, ούτε ψίχουλο, ούτε αυτή ήταν η επιδίωξη μου.

Βρήκα όμως, όπως και άλλοι συνάδελφοι μου στην Βουλή, αυτής της πολιτικής γενιάς τα αποτελέσματα μιας προβληματικής διαχρονικά πολιτικής διαχείρισης, οργάνωσης και διοίκησης του κράτους.

Και είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτή την γενιά πολιτικών που κλήθηκαν να δαπανήσουν δυνάμεις γι’ αυτό τον ιερό σκοπό και να μπορώ να ισχυριστώ σήμερα, ότι είμαι ένας από αυτούς που κατανάλωσαν τον εαυτό τους για την χώρα και όχι την χώρα για τον εαυτό του.

Και είμαι εδώ σήμερα, όρθιος και σας κοιτάζω στα μάτια, δεν τα χαμηλώνω καθόλου όχι γιατί δεν σας σέβομαι, αλλά γιατί δεν έχω καμία ενοχή, δεν έχω να κρύψω τίποτα, πήρα το βάρος και την ευθύνη των επιλογών, ακόμα και αυτών που δεν ήμουν σύμφωνος αλλά τις θεώρησα αναγκαίες.

Ένιωσα πάρα πολλές φορές συντετριμμένος, να εξαντλούνται τα συναισθηματικά και ψυχικά όρια που κάθε άνθρωπος έχει. Άντεξα όμως, αισθάνομαι δυνατός, αισθάνομαι ότι έκανα χρήση θετική της εμπιστοσύνης των πολιτών του Ρεθύμνου. Δεν έχει κανείς να πει κάτι που μπορεί να κάνει τους Ρεθυμνιώτες να ντρέπονται ή να απολογούνται για την επιλογή τους το 2009.

Αναγνωρίστηκε η δυνατότητα να προσφέρω, με εμπιστεύτηκαν δύο διαφορετικοί Πρωθυπουργοί, σε τέσσερις, αν δεν κάνω λάθος, σχηματισμούς και ανασχηματισμούς κυβερνήσεων και αυτό επιτρέψτε μου να πω, γιατί το ξέρετε, δεν είναι αποτέλεσμα καμίας υψηλής προστασίας ούτε απότοκο κάποιου πολιτικού τζακιού του οποίου είμαι γόνος. Οφείλεται στην προσπάθειά μου, στην εργατικότητά μου, στην αποτελεσματικότητά μου και θέλω να είστε εσείς δικαιωμένοι και υπερήφανοι γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook