Παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποίησαν δύο νέα πρωτότυπα μοντέλα της Honda, το Concept C και το Concept S στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου (24 Απριλίου–2 Μαΐου 2012), προαναγγέλλοντας τη στρατηγική της Honda για τη δημιουργία αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής που θα απευθύνονται στην κινεζική αγορά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Concept S
To Concept S είναι ένα παγκόσμιο πρωτότυπο αυτοκίνητο, το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά για την κινεζική αγορά ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει να πωλείται και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. Το γράμμα S αντιπροσωπεύει τις έννοιες Stylish (κομψό), Smart (έξυπνο) και Surprise (έκπληξη). Υιοθετώντας ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το Concept S συνδυάζει τα σπορ χαρακτηριστικά οδήγησης με τις εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις. Το Hatchback αμάξωμα του διαθέτει όλες εκείνες τις τεχνολογίες της Honda που προσφέρουν άπλετο χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Η μαζική παραγωγή του μοντέλου προγραμματίζεται αρχικά για την κινεζική αγορά μέσω της Dongfeng Honda Automobile Co, Ltd. μέσα στο 2013, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διάθεση του και στις υπόλοιπες αγορές. 
Concept C
Το Concept C είναι πρωτότυπο αυτοκίνητο το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά και μόνο για την Κινεζική αγορά. Το γράμμα C αντιπροσωπεύει τις λέξεις Cool (ήρεμο, ψύχραιμο), Challenge (πρόκληση) και China (Κίνα).Το Concept C διαθέτει μία σπορ και ταυτόχρονη επιθετική σχεδιαστική γραμμή εμπνευσμένη από την εικόνα ενός δράκου. Η ανάπτυξη του Concept C είναι καρπός συνεργασίας των σχεδιαστικών ομάδων της Honda στην Κίνα και την Ιαπωνία. Η Honda προγραμματίζει την παραγωγή του και την είσοδο του στην Κινεζική αγορά της μεσαίας κατηγορίας αυτοκινήτων την επόμενη χρονιά μέσω της Guangqi Honda Automobile Co., Ltd.4troxoi.gr