Όλες οι συγκεντρώσεις έχουν εκπλήξεις. Άλλοτε ευχάριστες, άλλοτε δυσάρεστες.

Ο Αντώνης Βγόντζας αποδείχθηκε τυχερός. Σε συγκέντρωση που έκανε στο ξενοδοχείο ΛΑΤΩ εξήγησε γιατί θέλει να υποβληθεί στη δοκιμασία του υποψήφιου βουλευτή.

Μίλησε για πολλά πράγματα. Για το ποια είναι τα διλήμματα των εκλογών. Για το πώς φτάσαμε εδώ. Πώς κατρακυλήσαμε. Έδειξε τους φταίχτες. Καταφέρθηκε κατά του ανήθικου και σπάταλου κράτους. Και ζήτησε απ’ όλους να ξεκαθαρίσουν το τι σημαίνει ανάπτυξη.

Αρκετοί από τους παρόντες ζήτησαν να μιλήσουν για τον ίδιο. Ο καθένας είχε τον καλό του λόγο. Κάτι είχαν να πουν για τον Αντώνη Βγόντζα.

Ποια ήταν η έκπληξη; Ανάμεσα σ’ αυτούς που μίλησαν με δική τους πρωτοβουλία ήταν ο αδελφός του, Αλέκος Βγόντζας. Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Και Διευθυντής στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Και τί δεν τους είπε: μίλησε για τα παιδικά τους χρόνια. Τις δυσκολίες. Τη συμμετοχή τους στους μεγάλους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και την παράλληλη πορεία τους στα κοινά πράγματα. Διευκρίνισε πως συχνά πυκνά δε συμφωνούν πολιτικά. Εκείνος είχε πορευθεί κοντά στον Ηλία Ηλιού. Ενώ ο αδελφός του, κοντά στους Γεώργιο και Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν πάντοτε μαζί στον αγώνα κατά της δικτατορίας. Παρά τις όποιες μεταξύ τους διαφωνίες, τους ένωνε η αδελφική αγάπη, η αγάπη προς τους γονείς τους και τα κοινά ιδανικά.

Ο τόνος του καθηγητή Αλέξανδρου Βγόντζα, ήταν προσωπικός και εξομολογητικός. Και ανυπόκριτος. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στο τέλος της εκδήλωσης πλησίασαν τα δύο αδέλφια, για να τους «εξομολογηθούν» πόσο τους είχε «αγγίξει» ο εσωτερικός δεσμός των δύο αδελφών. Και οι αγώνες τους.

Ναυτ.Π.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook