Την ανάγκη συμφωνίας πριν την την έναρξη της συζήτησης για το όνομα του πρωθυπουργού προτάσσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας επίθεση προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Βενιζέλος είπε πως ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο και όχι τεχνοκράτης, σημειώνοντας πως ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ θέτει εαυτόν εκτός της θέσης, με τους όρους που θέτει.

Σε ερώτηση για το τι απαντά σε όλους όσοι δηλώνουν ότι θα πάνε στην κάλπη για να διαμαρτυρηθούν, ο κ. Βενιζέλος αναγνωρίζει την οργή, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες, αλλά σπεύδει να πει:

\”Το θέμα είναι πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση, ποια είναι η προοπτική, η πρόταση για να έρθει η ανάπτυξη και η έξοδος από την κρίση\”.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στο Ίδρυμα Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος, ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

\”Κρίμα ο κ. Σαμαράς να φέρεται με φοβικό τρόπο\”

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον για \”συμπεριφορά με αλαζονικό – φαινομενικά – αλλά φοβικό κατά βάθος τρόπο\” σε ό,τι αφορά το θέμα του μεταξύ τους ντιμπέιτ.

Αναφερόμενος στα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών, αλλά και όλων των πολιτικών αρχηγών, χαρακτήρισε \”άχαρο\” και \”λάθος\” το ντιμπέιτ μεταξύ πολλών πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας πως \”σε μία τηλεμαχία με τους δύο αρχηγούς μπορείς να συζητήσεις σε βάθος\”.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, καταλόγισε στη ΝΔ, ότι δεν έχει επιχειρήματα, ώστε να προσέλθει στο ντιμπέιτ και να δώσει απαντήσεις.

Ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ακόμη, ότι \”αν οι πολίτες δεν σκεφτούν να αναδείξουν πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – όχι αυτοδύναμο- για να φθάσουμε σε εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί\”.

\”Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και ο λαός να αποφασίσει. Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ευθύνες και πληρώνει το κόστος και οι άλλοι κάνουν τον ωραίο. Μπορεί να υπάρξει μία κυβέρνηση που να οδηγήσει κάπου την χώρα με ασφάλεια;\”, διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook