Η εφαρμογή κατασκευάστηκε από μια επιστημονική ομάδα υπό τον Ρίτσαρντ Γουάιζμαν, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Χέρτφορντσιρ. Θεωρείται ότι παρακολουθεί και καταγράφει τις συνήθειες του ύπνου και παράγει έναν συγκεκριμένο ήχο όταν το άτομο που κοιμάται βλέπει όνειρο.

Το κινητό με την εφαρμογή Dream:ON τοποθετείται δίπλα στο κρεβάτι πριν ο χρήστης του πέσει για ύπνο. Η εφαρμογή καταγράφει τις κινήσεις του χρήστη και όταν εκείνος περάσει στην φάση του ύπνου REM (στο στάδιο των ονείρων), το κινητό παίζει ένα προεπιλεγμένο μουσικό, χαλαρωτικό κομμάτι.

Ο ήχος αυτός θεωρείται ότι ασυνείδητα δημιουργεί την αίσθηση ευχάριστων εμπειριών σε εκείνον που κοιμάται: τον κάνει να αισθάνεται ξαπλωμένος σε μια παραλία, να νιώθει ότι μπορεί να πετάξει ή ότι περπατάει μέσα σε ένα δάσος.

Όταν το άτομο που κοιμάται εξέρχεται από τη φάση REM, η εφαρμογή παράγει έναν ανεπαίσθητο ήχο σαν ξυπνητήρι ώστε ο χρήστης του κινητού να ξυπνήσει και να περιγράψει το όνειρό του σε μια «βάση δεδομένων-ονειροπαγίδα». Τα όνειρα μπορούν να τα μοιραστούν εκείνοι που θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook.

Ο καθηγητής Γουάιζμαν και η ομάδα του αναμένουν χιλιάδες συμμετοχές. Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή μπορεί να κατέβει για το iPhone και το iPad της Apple. Αργότερα μέσα στο χρόνο θα κυκλοφορήσει και μια έκδοση για άλλα smartphones.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook