Πρόσκληση – αίτημα να έρθει η Αεροπορική εταιρεία Ryan Air που θα εκτελεί δρομολόγια χαμηλού κόστους από τα Χανιά προς την Ευρώπη ζητά από την Περιφέρεια Κρήτης η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων.

Στην επιστολή η Ένωση, αφού πρώτα κάνει λόγο για τη νέα οικονομική πραγματικότητα και την ανάγκη σε τέτοιες εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, παρουσιάζει την πρότασή της, να έρθει η συγκεκριμένη Αεροπορική Εταιρεία στα Χανιά για να καλύψει πτήσεις προς και από ευρωπαϊκές περιοχές.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«\’Η πτώση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων τα τελευταία χρόνια συνετέλεσε στη σημαντική άνοδο του μαζικού τουρισμού στην Ευρώπη. Σήμερα μπορεί να αγοράσει κάποιος ένα εισιτήριο με επιστροφή στο Λονδίνο καταβάλλοντας δύο ημερομίσθια, ενώ πριν 20 χρόνια, την εποχή των αεροπορικών μονοπωλίων, απαιτούνταν σχεδόν ένας μηνιαίος μισθός.

Σημαντικό ρόλο στην πτώση των αεροπορικών ναύλων διαδραμάτισε η λειτουργία της Εasy jet στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στη συνέχεια της Ryan air. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο αυτές εταιρείες πρωταγωνιστούν σήμερα συνδέοντας δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις με πυκνά δρομολόγια σε καθημερινή βάση.

Η Εasy jet δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια και στην Κρήτη με δρομολόγια από Ηράκλειο προς 6 ευρωπαϊκές πόλεις και από Χανιά προς Λονδίνο.

Από τον ερχόμενο Απρίλιο η Ryan air, που καλύπτει 162 ευρωπαϊκές πόλεις, θα δρομολογήσει πτήσεις και στη χώρα μας με προορισμούς τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και τον Βόλο. Μάλιστα η Ρόδος θα συνδέεται με 11 ευρωπαϊκούς προορισμούς (Μπολόνια, Κάλιαρι, Πίζα και Τραπάνι της Ιταλίας, Βρέμη, Ντύσελντορφ και Φραγκφούρτη της Γερμανίας, Λονδίνο και Λίβερπουλ Αγγλίας, Κάουνας Λιθουανίας και Στοκχόλμη).

Πιστεύουμε ότι το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει τόσο την Περιφέρεια Κρήτης όσο και τον Δήμο Χανίων με στόχο την προσέλκυση της εν λόγω εταιρείας στην Κρήτη και τη δρομολόγηση πτήσεων από το 2012, γεγονός που θα έχει ευεργετική επίδραση στον εισερχόμενο τουρισμό.

Για τον σκοπό αυτό νομίζουμε ότι πρέπει να προσκληθούν εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας προκειμένου να υπάρξουν συναντήσεις με τον αερολιμενάρχη Χανίων και τους φορείς του τουρισμού και για να γίνει παρουσίαση με στοιχεία της επιβατικής κίνησης που έχει αναπτυχθεί προς το νησί μας κυρίως από τους τουρίστες αλλά και από Άγγλους, Γερμανούς, Σκανδιναβούς, που έχουν αγοράσει σπίτια στην περιοχή μας και αποτελούν μόνιμους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών.

Παράλληλα, θέλουμε να θέσουμε ξανά το αίτημα της μείωσης του φόρου αεροδρομίου στη χώρα μας, που είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη και που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης του τουρισμού\’.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook