Συνολική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζήτησε σήμερα από τα Χανιά η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του τμήματος δυτικής Κρήτης του οικονομικού επιμελητηρίου.

Η Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε στην πολιτική του μνημονίου την οποία χαρακτήρισε αδιέξοδη. «Πιστεύουμε και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η πολιτική οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Το δίλημμα δεν είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία, αλλά αντίθετα η ίδια η πολιτική του δευτέρου μνημονίου κάτω από τέτοιες συνθήκες βαθιάς ύφεσης οδηγεί μαθηματικά σε στάση πληρωμών».

Παράλληλα υποστήριξε ότι ήδη η Ευρώπη ζητά αλλαγή των πολιτικών που ακολουθούνται ενώ κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά ότι ήδη έχουν βάλει την υπογραφή τους και για άλλα σκληρά μέτρα από τον Ιούλιο.

«Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν βάλει την υπογραφή τους σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων σε μείωση του κατωτέρου μισθού και κατάργηση των φοροαπαλλαγών σε αύξηση των φόρων σε μεγαλύτερες απολύσεις» υποστήριξε η Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με την ίδια αυτό θα οδηγήσει την αγορά σε μεγαλύτερη συρρίκνωση προβλέποντας ότι για το 2012 η ύφεση θα ξεπεράσει το 6,5%.

Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε το ιδιωτικό χρέος βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνολική επαναδιαπραγμάτευση του δεύτερου μνημονίου με την Τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να υπάρξουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να υπάρξουν στοχευμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε περιφερειακό – τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook